Uitgelicht: Sandra Bartels

Elke maand selecteert Kunstenaar Magazine een kunstenaar uit de Facebook groep "tekenen en schilderen". We riepen alle kunstenaars op om hun mooiste mannenportret te plaatsten. Het werk van Sandra Bartels viel de redactie van Kunstenaar Magazine het meeste op.

Hoe ben je in aanraking gekomen met schilderen?

Ik heb het grafisch lyceum afgerond en ben daarna ongeveer 18 jaar werkzaam geweest op reclame bureau's als dtp-vormgever. Jammergenoeg kwam ik thuis te zitten en omdat de muren op me af kwamen heb ik in september 2015 een korte tekenles genomen. Die heb ik twee maanden gevolgd en toen kwam ik tot de conclusie dat ik toch meer affiniteit heb met pastel en grafiet dan met olieverf. Ik ben toen veel gaan oefenen met pastel en grafiet. En door veel te doen leert men. Begin dit jaar heb ik een cursus geabstraheerd portret gevolgd en daaruit voortvloeiend maak ik nu soms portretten van wilde dieren (combinaties van abstract & realistisch portret met acrylverf).

Paard (2016), pastel op Mi teinte touch papier, 30 x 40 cm.
Cuban Smoker (2016), grafiet, 30 x 40 cm.

Wat is het verhaal bij je portret 'Cuban smoker'?

Ik ben een groot fan van het werk van fotograaf Rehahn...en vind zijn portretten altijd bijzonder en vol emotie....de blik in de ogen van de cuban smoker sprak me aan... proberen die blik te kunnen overbrengen dat was voor mij de uitdaging..

Vanwaar je fascinatie voor portretten?

Het leukste van portretten maken is de persoonlijkheid, karakter of emotie van een mens of dier weten te vangen in een tekening of schilderij...

Jongetje uit Noord Vietnam (2016), pastel op Mi teinte touch papier, 30 x 40 cm.
Wolf (2016), pastel op Mi teinte touch papier, 30 x 40 cm.

Hoe zou je je techniek omschrijven?

De techniek die ik gebruik is verschillend omdat ik met verschillende materialen werk..ik teken graag realistisch met grafiet en pastel..maar vind acrylverf en & mixed media ook erg leuk .ik maak af en toe ook geheel abstract werk..ik wil me niet vastleggen op 1 ding maar wil graag verschillende materialen onder de knie krijgen..door soms een cursus te volgen kan ik weer een ander medium proberen ..

Wat wil je met je kunstwerken overbrengen?

Met mijn portretten  probeer ik een bepaald gevoel of emotie over te brengen..het moet mensen raken...

Orang oetans (2016), acryl op doek, 50 x 50 cm.