Uitgelicht: Denise Nijs

Elke maand selecteert Kunstenaar Magazine een kunstenaar uit de Facebook groep "tekenen en schilderen". We riepen alle kunstenaars op om hun mooiste kunstwerk te plaatsten. Het werk van Denise Nijs (1987) viel de redactie van Kunstenaar Magazine het meeste op.

Hoe ben je in aanraking gekomen met tekenen?
Als kind vond ik het al heel leuk om te tekenen, van strips tot het natekenen van gezichten. De passie voor het portrettekenen is toen ontstaan en niet meer weggegaan.

Wat is het verhaal bij je inzending ‘Mother of Dragons’?
Het portret is van Daenerys Targaryen, een personage uit de serie ‘Game of Thrones’. Ik vind dit een hele goede serie en de foto sprak me met name aan vanwege de blik in haar ogen en de lichtval. 

Mother of Dragons’ (2016), pastelpotloden op Mi Teintes, 30 x 42 cm.
Marylin Monroe (2016), pastelpotloden op Colourfix, 35 x 45 cm.

Vanwaar je fascinatie voor realistische (dieren)portretten?
Dat is ontstaan uit mijn passie voor het tekenen op zich en doordat ik merkte dat ik er talent voor had. Het is altijd weer een uitdaging om de juiste kijk en blik van de persoon of het dier op papier te krijgen en het geeft me elke keer een ‘kick’ als ik daarin slaag.

Hoe zou je je techniek omschrijven?
Realistisch. Ik werk voornamelijk met pastel- of grafietpotloden, heel soms in combinatie met kleurpotloden of houtskool. Uiteindelijk wil ik me ook meer verdiepen in het schilderen. 

Ellen Page (2016), grafietpotloden op Bristol, 21 x 29 cm.
Pablo (2016), pastelpotloden op Mi Teintes, 15 x 21 cm.

Wat wil je met je tekeningen overbrengen?
Diepgang, emotie en herkenbaarheid. Het vangen van leven en bezieling. Ik vind het erg belangrijk dat het werk herkenbaar is.

Wat is je ambitie?
Nieuwe technieken uitproberen, me blijven ontwikkelen en veel mensen blij blijven maken met een mooie herinnering van hun geliefde huisdier of dierbare.

Fanny (2016), grafietpotloden op Bristol, 21 x 29 cm.