Sneeuw in pastel

Is sneeuw wit? Ja, heel vaak is sneeuw van het zuiverste wit! Maar hoe kun je sneeuw zo tekenen dat het niet alleen wit is? Het helpt al om sneeuw waar te nemen bij zonsopgang of zonsondergang. Dan weerkaatsen de mooiste kleuren in de sneeuw.

OPZET

Op een bijna zwarte ondergrond zet ik verschillende kleuren op. Dit keer werk ik met rechthoekige krijtjes van Terry Ludwig. Die lenen zich uitstekend om snel grote vlakken te tekenen. Gebruik de vlakke kant van het krijt om vlakken te tekenen.

WIT ALS LAATSTE

Om verschil te maken tussen lucht en aarde, gebruik ik een andere kleur blauw voor de lucht dan voor de sneeuw op de aarde. Ik begin niet met wit. Wit zal de laatste laag zijn. Daar waar de zon het meest reflecteert.

DIEPTE

De gebaren in de voorgrond zijn groter dan de gebaren in de achtergrond. Zo ontstaat er diepte. Het rood heb ik expres laten staan om wat warmte aan de tekening te geven. Haal de winter in huis door ook eens een winterlandschap te tekenen. Wees niet bang om kleur te gebruiken! Door het licht van de zon verschijnt de sneeuw in alle denkbare kleuren!
Ik wens je veel tekenplezier.

Video

In de video kun je zien hoe deze tekening tot stand is gekomen.