Nummer: 22

Identiteit en lichaam, dat zijn belangrijke thema's voor Riet van der Lubbe. Haar realistische werk tonen het menselijk lichaam in al zijn naaktheid. Dat is ook de aanlieding om eens stil te staan bij het mengen van huidskleur. De stap van zweetdruppels naar dauwdruppels is dan maar klein. Hoe krijg je deze pareltjes van de natuur realistisch op papier? Jan Weissenbruch daarentegen nam het realisme met een korreltje zout en paste de werkelijkheid aan waar hij dat nodig vond. Bewonder zijn schilderijen in het Teylers Museum.

Bij Museum de Domijnen in Sittard kun je terecht voor je dosis hedendaagse kunst bij de tentoonstelling Collectie in actie. Maar niet alleen actie is belangrijk, ook interactie. Charlotte van der Heide wijst jou er op dat jij soms jouw publiek de weg moet wijzen. Marthy Locht wijst je dan weer op de verstopte Vélazquez in diens eigen meesterwerk Las Meninas. Of de Spaanse grootmeester er ooit last van had weten we niet, maar tegenwoordig speelt het wel vaker: problemen met auteursrechten. Yvonne Vetjens vertelt over de hoed en de rand.

Tot slot richten we nog een spotje op Willem van Spronsen en zijn werk en geven we je het laatste nieuws in Kunstenaar Kort.

Veel lees-, teken- en schilderplezier!

Uitgelicht - Willem van Spronsen

Jan Weissenbruch

De essentie van een persoon

Instructief - huidskleur mengen

Heel hedendaags IV

Dauwdruppels met aquarelpotlood

Juridisch advies: maker = houder auteursrecht

Warme relaties met je publiek

Tip: waterdruppel tekenen

Verborgen zelfportret - Velázquez

/advertenties/gerstaecker.png

/advertenties/Tekenen

/advertenties/Logo

Top