Nummer: 155

Het laatste nummer van dit jaar illustreert de diversiteit van technieken en materialen in de kunst én van Kunstenaar Magazine. Maar waar moet je als kunstenaar dan beginnen? Met het beheersen van de basistechnieken, zegt Guus van Lingenen in zijn interview. Hij laat je zien hoe hij die toepast in zijn werk. Van Lingenen vertrekt van de werkelijkheid, maar in haar vlog raadt Marjolein je aan om die wel met een korreltje zout te nemen voor een nog beter resultaat. De werkelijkheid helemaal loslaten doen we dit nummer met gelliplates waarbij we spelen met vormen, patronen en kleuren.

Loes Botman laat haar pastel glimmen en Julia Woning schildert in aquarel maar niet alleen met haar penselen. Albrecht Dürer beheerste dan weer de tekenkunst als geen ander. Het was in 2021 trouwens 500 jaar geleden dat hij door onze streken reisde. Daarover lees je meer in de boekrecensie.

Wat betekent kunst voor jou? Het is een vraag om over te discussiëren aan het kerstdiner. Voor Monique Kroes is kunst een vorm van vrijheid. Hannelore krijgt er in dit nummer dan weer stress van.

Prettige feestdagen!

Expo: Calder Now

In gesprek met Guus van Lingen

The Old School Way

Kerstballen

Abstract aquarelleren

Monoprinting met een gelliplate - deel 6

Vlog: Fantasie in de werkelijkheid

VLOG: Hannelore Houdijk

De tekenkunst van Albrecht Dürer

In de spotlight: Monique Kroes

Boekrecensie: De blik van Dürer

/advertenties/gerstaecker.png

/advertenties/Tekenen

/advertenties/Logo

Top