Kunstenaar Kort 96

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

DIEREN OP DOEK

  • Henry Hintermeister (1897-1972) was een bekende Amerikaanse kunstschilder en wordt vaak vergeleken met de kunstschilder Norman Rockwell. Zijn vader, John Henry “Hy” Hintermeister (geboren 1969 in Winterthur, Switzerland) was ook een kunstschilder en schilderde tussen 1890 en 1940 samen met hem. Om het verwarrend te maken signeerden beide kunstenaars hun werk met “Hy Hintermeister”. Dat maakt het bijna onmogelijk om hun werk van elkaar te onderscheiden.
  • Op 1 oktober 2019 bestaat het Mondriaanhuis 25 jaar. In dat kader organiseert het museum de tentoonstelling 25 x 25 x 25. Vijfentwintig leden van landelijke kunstenaarsvereniging De Ploegh hebben speciaal voor deze expositie een werk van 25 x 25 centimeter gemaakt. De tentoonstelling is te zien van 25 september 2019 t/m 8 maart 2020.
  • In de wereld van papier gaan schoonheid en kleurenpracht hand-in-hand met thema’s als duurzaamheid, actualiteit en innovatie. Papier is een fantastisch materiaal dat kunstenaars en ontwerpers al eeuwenlang inspireert. Elke twee jaar staat CODA Museum in het teken van het allerlaatste wat gemaakt is in de wereld van de papierkunst en – design tijdens de tentoonstelling CODA Paper Art. De editie van 2019 toont nog tot en met 27-10 van 39 kunstenaars en ontwerpers, afkomstig van vijf continenten, recent werk van papier en karton.
  • Op Art on Paper Amsterdam, 26-29 september, concentreren 35 geselecteerde galerieën uit heel Nederland zich op werk op papier van hun kunstenaars. De beurs vindt plaats in de industrieel-monumentale Zuiveringshal op het Westergasfabriekterrein.
  • Vanaf 28 september t/m 24 november zijn de 100 scherpste en grappigste politieke tekeningen van het afgelopen jaar weer te zien in het Limburgs Museum. Vlak na de bekendmaking van de winnaar van de prestigieuze Inktspotprijs 2019 worden alle 100 genomineerde cartoons op groot formaat tentoongesteld in de expositie ‘Inktspot’. Foto: Rhonald Blommestijn, Nederlands Chinabeleid.

  • Van 2 tot en met 6 oktober 2019 vindt in Den Haag Art The Hague plaats. Namens de organisatie van Art The Hague nodigen we u graag uit om onze gast te zijn tijdens deze 7e editie van de beurs voor eigentijdse kunst in Den Haag. U bent van harte welkom op de opening van de beurs op woensdag 2 oktober vanaf 18 uur. De officiële opening van de beurs wordt om 18.30 verricht door mw. Mirjam de Blécourt (Topvrouwen.nl).