Kunstenaar Kort 93

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

DIEREN OP DOEK

 • Heinrich Zügel (1850 – 1941) was een bekende Duitse kunstschilder. Hij schilderde vee en huisdieren. Hij studeerde vanaf 1869 op de Kunstschule in Stuttgart en maakte er voor het eerst kennis met de dierenschilderkunst. Veel van zijn schilderijen kwamen tot stand in het Hochmoorlandschap in de omgeving van Dachau. Tijdens zijn verblijf aan de Hollandse en Belgische kust ontdekte hij het Impressionisme. De atmosferische weergave het licht en de reflecties van de zon op het water spelen een belangrijke rol in zijn werken.
 • Deze zomer is in Stedelijk Museum Breda in de tentoonstelling Raketstart nog t/m 29 september actueel werk te zien van 37 beeldend kunstenaars die verbonden zijn met de stad. De kunstenaars zijn van verschillende generaties en werken in uiteenlopende disciplines. Sommigen zijn internationaal bekend, terwijl anderen aan het begin van hun loopbaan staan. Foto: Josua Wechsler.
 • Deze week is de laatste kans de tentoonstelling Maria Lassnig – Ways of Being te zien in het Stedelijk Museum. “Een goed bewaard geheim”, volgens de Telegraaf. “Geweldig en overweldigend”, vond de Volkskrant. Ontdek de body awareness schilderijen, waarin Maria Lassnig de gewaarwordingen van haar lichaam verbeeldt, beeldhouwwerken en animaties van deze eigenzinnige Oostenrijkse kunstenaar in haar eerste grote overzichtstentoonstelling in Nederland. Nog te zien tot en met aanstaande zondag!

DE NATIONALE KUNSTDAGEN

 • Wat is er nu mooier dan je eigen kunstwerken te laten zien aan een grote groep kunstliefhebbers en kunstkopers? Aan mensen die door jouw werk worden geraakt of geïnspireerd. Maar waar vind je zo’n grote groep kunstliefhebbers en -kopers? En (nog beter) waar kunnen zij jou vinden? Het antwoord is: op de 10de editie van de Nationale Kunstdagen. Klik HIER voor meer informatie.

KORTING OP DEELNAME REMBRANDT WEDSTRIJD

 • Doe met korting mee aan de wedstrijd Rembrandt Leeft!
  Ben jij ook geïnspireerd door Rembrandt van Rijn? Doe dan mee met de kunstwedstrijd Rembrandt Leeft!. Iedereen kan deelnemen aan de wedstrijd, alle beeldende kunstvormen zijn toegestaan zolang Rembrandt zijn leven, zijn kunst of zijn tijd de inspiratiebron is. 
  De wedstrijd heeft zowel een winnaar gekozen door de vakjury als een publiekswinnaar. Er zijn meerdere interessante prijzen te winnen zoals een expositie voor de genomineerden, publiekswinnaar en finalisten van Rembrandt Leeft!. Zie www.rembrandtleeft.nl voor meer informatie.
  Je ontvangt €7,50 korting op deelname met de kortingscode KM19. Inschrijven kan tot en met 30 september. Schrijf je snel in en doe ook mee!
  Foto: juryvoorzitter Jan Six.