Kunstenaar Kort 9

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • Een maandelijks inkomen verdienen met kunst? Het nieuwe platform do nxt (donxt.com/nl) maakt dit mogelijk. Als kunstenaar ontvang je maandelijkse micro-donaties van liefhebbers van je werk, in ruil daarvoor geef je hen regelmatig aansprekende beloningen. Een nieuwe manier van crowdfunding voor de kunst- en cultuursector. Doorlopend, eenvoudig en persoonlijk.
  • Wat voor haar heb jij? Zegt haar iets over wie je bent? Draag jij je haar als een verlengstuk van je identiteit? Good Hair Festival is een tweejaarlijks terugkerend programma geheel in het teken van haar als zelfexpressie.
  • De onbekende kant van een wereldster in het Joods Historisch Museum. Amy Winehouse, een van de meest succesvolle artiesten van de afgelopen decennia, staat van 29 februari tot en met 4 september 2016 centraal in het Joods Historisch Museum.
  • Podium voor Feniks - Expo 23. Kom en geniet van de kunstwerken van Schilderscollectief  “Feniks”. T/m 28 mei exposeert Feniks in KunstGein Podium. Ook deze keer bevat de expositie een veelzijdige en kleurrijke verzameling van diverse abstracte en realistische werken. Daarnaast is het 3-dimensionale werk van gastexposanten Liesbeth Vermeent en Jenny Werkhoven te bewonderen.
  • Wegens het succes van de eerste twee voorrondes (Apeldoorn en Breda) heeft Stichting Kunstweek besloten een derde voorronde te organiseren. Maximaal 33 kunstenaars kunnen daar hun werk laten beoordelen door de vakjury en zo het recht krijgen op deelname aan de Nationale Kunstdagen in Ahoy Rotterdam, in november. De derde voorronde vindt plaats op zondag 3 juli in Museum Beelden aan Zee in Den Haag. Aanmelden en meer informatie via www.kunstdagen.nl/aanmelden_voorronde.
  • In samenwerking met de Nederlandse Bachvereniging organiseert het Amsterdam Museum twee bijzondere concerten in de buitenlucht. Het museum is een schitterende en unieke plek tijdens deze zomeravonden voor prachtige werken van Johann Sebastian Bach.