Kunstenaar Kort 82

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

DIEREN OP DOEK

  • Edwin Henry Landseer (1802-1873) was een Engels kunstschilder, etser en beeldhouwer. Hij specialiseerde zich in het schilderen van dieren, met name paarden, honden en herten. Hij werd beschouwd als een wonderkind: op 13-jarige leeftijd exposeerde hij al zijn eerste werken.

  • Te zien in Museum De Pont: Richard Long (Bristol, 1945). Zijn werk roept een groot gevoel van vrijheid op. Het idee dat met wandelen kunst kan worden gemaakt, opent letterlijk nieuwe werelden. Sinds eind jaren zestig onderzoekt Long concepten als tijd, afstand en geografie door in te grijpen in het landschap. (Bron.)

  • Vanaf 16 maart t/m 30 juni 2019 presenteert de Kunsthal Rotterdam ‘Science Fiction: A Journey into the Unknown’, een groots en meeslepend overzicht vanruim honderd jaar sciencefiction, in samenwerking met het Barbican Centre in Londen. Sciencefiction is als creatief genre verantwoordelijk voor een groot aantal van ’s werelds meest iconische films, muziek, literatuur en kunst. (Bron.)
  • Waar je ook komt in Benin City, brons is overal. Bronzen beelden staan rond de drukke verkeerspleinen, in de villatuinen van de plaatselijke aristocratie en in de markt rond Igun Street. Daar heeft het beeldhouwersgilde van deze stad in het zuidwesten van Nigeria zich verzameld. "We doen dit al sinds de tijd van onze voorvaderen zo'', zegt Palmer Osas, die druk bezig is met het vijlen van een bronzen hoofd: the Queens head. (Bron.)
  • Laatste kans: de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa is nog tot en met 24 maart te bewonderen. In het laatste weekend is het museum extra lang open: op donderdag 21 en vrijdag 22 maart tot 21:00 uur en zaterdag 23 maart en zondag 24 maart tot 20:00 uur. (Bron.)

  • Op zaterdag 16 en zondag 17 maart exposeren zo'n 75 kunstenaars hun mooiste werken in de prachtige entourage van de Grote Kerk in hartje Breda. Je vindt fotografie, schilderijen, glaskunst, tekeningen, beelden, en nog véél meer kunst op de Brabant Art Fair. De kunstenaars zijn zelf aanwezig en geven je graag toelichting, ook op dat speciale werk dat jij zo mooi vindt. Wil jij de Brabant Art Fair bezoeken? Je koopt HIER een kaartje met 50% korting.