Kunstenaar Kort 81

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

DIEREN OP DOEK

  • Ferdinand Victor Eugène Delacroix (1798 -1863) werd geboren in Parijs. Hij begon zijn kunstenaarsloopbaan in het atelier van Baron Guérin en leerde er Géricault kennen die een grote invloed zou uitoefenen op zijn werk. Later studeerde hij nog verder onder Jacques-Louis David. In Delacroix' schilderstijl, kleurgebruik en onderwerpkeuze zien we de invloed terug van onder andere Peter Paul Rubens, Paolo Veronese en Francisco Goya.
  • De Nederlandse kunstenaar Jacqueline de Jong in Frankrijk heeft de prestigieuze AWARE prijs ontvangen voor haar uitzonderlijke loopbaan en oeuvre. Bij de prijs hoort 10.000 euro en een publicatie in 2020. De AWARE Prijs voor Vrouwelijke Kunstenaars honoreert kunstenaars die sinds tien jaar werkzaam zijn, en kent de Outstanding Merit Prize toe, dit jaar aan Jacqueline de Jong. Foto: Maarten Nauw. (Bron)
  • De Hermitage Amsterdam is 10 jaar jong. Reden voor een feest en een cadeautentoonstelling! Samen met Museumdirecteur prof. Piotrovsky maakten wij een prachtige keuze uit de schatkamers van de Hermitage, met de oude collecties van de tsaren. Hij koos honderden kunstwerken, van grote namen als Bernini, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto en Velazques, maar ook van kunst uit de prehistorie, uit het oude Egypte tot diep in China en Russische kunst. (Bron)
  • Aan de hand van bijzondere objecten, een VR-beleving en persoonlijke verhalen van Nederlandse pelgrims neemt deze tentoonstelling in het Tropenmuseum je mee op bedevaart naar Mekka. Dagelijks richten gelovigen zich van over de hele wereld in gebed tot de heilige stad Mekka. Voor een kwart van de wereldbevolking is het dé plek waar je een keer in je leven geweest moet zijn. De hadj is de belangrijkste islamitische bedevaart waar jaarlijks miljoenen mensen aan deelnemen, waaronder duizenden Nederlanders. (Bron)

ATELIER DAG 2019

  • De Atelier Dag op 7 september 2019 in het Amsterdam Art Center is de meest inspirerende dag voor tekenaars en schilders in Nederland! Een dag boordevol instructieve teken- en schilderworkshops. Er zijn workshops in alle technieken en stijlen. Voor elk wat wils. En je kiest zelf welke workshop(s) je wilt volgen. Heb je maar tijd voor 1, dan kan dat. Ga je voor het maximum van 4 verschillende? Dat kan ook. Schrijf je in via www.atelierdag.nl
  • De kunstwereld is een inspirerende en veelzijdige nieuwsbrief rijker: KUNSTBRIEF. 1 keer per maand ontvang je een originele cover in je mailbox en als je daar op klikt kom je bij de inhoud van de nieuwsbrief. Hier vind je de reeds verschenen nummers en kun je je inschrijven.