Kunstenaar Kort 8

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stijl. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • Tot en met 16 mei presenteert Museum Het Rembrandthuis een tentoonstelling over het tekenen naar naaktmodellen in Rembrandts tijd.
  • WILD-SATURDAY. Kom op 4 juni 2016 naar één van de Van Beek winkels en ontdek, profiteer & win! Wild Saturday is een 1-daags evenement dat volledig in het teken staat van aquarel. ONTDEK: Maak kennis met alle Winsor & Newton aquarelproducten: de beste verf, sticks, markers, mediums, penselen en Arches aquarelpapier. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunt u gratis deelnemen aan korte workshops. PROFITEER: alleen @ Van Beek winkels kunt u profiteren van hele speciale aquarelaanbiedingen. WIN: Maak kans op een compleet Winsor & Newton aquarelpakket met een waarde van € 250,-.

  • Bas van Buuren uit Amsterdam is een bijzondere kunstenaar met een bijzonder verhaal. De Kunstkring Gaasterland nodigde hem uit om deel te nemen aan de expositie Kunst aan het Water 2016, die van 14 mei t/m 21 augustus 2016 wordt gehouden in het centrum van het Friese Balk. Dit jaar wordt de kunst geplaatst in en boven het water van De Luts. Bas heeft zich laten inspireren door de dichter Herman Gorter, die in Balk zijn bekende gedicht 'Mei' schreef. Lees hieronder hoe verleden en heden bij elkaar komen. Het krantenartikel komt overigens uit 'De Tijd' van 11 juni 1942. Voor meer informatie over de expositie Kunst aan het Water 2016 en de Kunstkring Gaasterand op www.kunstkringgaasterland.nl.

  • Nieuw in 2016 is het Landelijk Atelierweekend op 5 en 6 november. Tijdens dit weekend stellen beroepskunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden om zo nieuwe contacten te leggen, afspraken te maken en werk te verkopen. Ben je beroepskunstenaar en wil je je atelier openstellen? Meld je dan aan via deze link.
  • Het beeld van de Kunstweek 2016 is gekozen. En daarmee zijn ook de toepassingen op affiches, in advertenties en in andere print- en online uitingen bekend. Hieronder het affiche. Doet u ook mee met de Kunstweek?