Kunstenaar Kort 7

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stijl. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

Jan Toorop in Gemeentemuseum Den Haag
  • Jan Toorop (1858-1928) behoort met Van Gogh en Mondriaan tot de belangrijkste Nederlandse kunstenaars uit de periode rond 1900. Ze oriënteerden zich op de nieuwste, internationale ontwikkelingen in de beeldende kunst en wisten op hun beurt andere kunstenaars te inspireren. Zo was Toorop bijvoorbeeld een grote inspiratiebron voor Gustav Klimt. Deze tentoonstelling is nog t/m 29 te zien in het Gemeentemuseum Den Haag.
  • Tot en met 24 april is het nog Nationale Museumweek. Tijdens de Nationale Museumweek staat een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. Je kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum.
  • Weetje: de Nederlandse musea bewaren samen 65 miljoen schatten, dat zijn ongeveer 4 kunstwerken per Nederlander.
  • Samen genieten van mooie voorwerpen, met elkaar praten over overeenkomsten en verschillen in culturen: dat is wat het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde met de nieuwe actie MuseumMaatje bieden. Vluchtelingen mogen samen met de vrijwilligers die hen begeleiden gratis een bezoek brengen aan deze drie musea.
  • Van 23 april tot en met 30 oktober 2016 is het Limburgs Museum in de ban van draken. In een grote familietentoonstelling staat de fascinatie voor het fabeldier centraal.