kunstenaar kort 61

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

Dieren op doek

  • De bedreigde zwaan van Jan Asselijn, een Nederlands schilder en tekenaar behorend tot de Hollandse School. Aan het schilderij wordt een symbolische betekenis toegeschreven, waarbij Johan de Witt, Holland zou beschermen tegen de vijand, mogelijk Willem III van Oranje-Nassau, kroonprins van de vijand Engeland.
  • In het Museum Boijmans Van Beuningen opent op 19 mei ‘Gelatin: Vorm – Fellows – Attitude’, de eerste solotentoonstelling in Nederland van kunstenaarscollectief Gelatin. Ze staan bekend om het creëren van sensationele situaties waarin mensen een interactie met elkaar aangaan. De tentoonstelling laat een nieuwe serie sculpturen zien die speciaal voor het museum zijn gemaakt. (Bron.)
  • Te zien in het Cobra Museum Amstelveen: Rusteloze materie. De tentoonstelling laat een link zien tussen het werk van moderne Europese kunstenaars die werken in 'materialistische' praktijken, zoals de CoBrA-kunstenaars en tijdgenoten als Jean Dubuffet en Antoni Tàpies, en kunstenaars van nu zoals Pauline Curnier-Jardin, Egill Sæbjörnsson, Wong Ping en Nina Canell die een hernieuwde interesse in materie laten zien. Van 9 juni tot 23 september. (Bron.)
  • Kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six heeft een onbekend schilderij van Rembrandt ontdekt. Het gaat om een olieverf op doek van 94,5 bij 73,5 centimeter uit circa 1634. De beeltenis van de onbekende jongeman was waarschijnlijk een fragment van een groot dubbelportret. Het werk is ongesigneerd en ongedateerd. Het werk is in het museum aan de Amstel te zien. (Bron.)

Winactie

  • WIN BLOK PAPIER!
    Kunstenaar Magazine geeft 3 blokken Strathmore papier van Royal Talens weg onder abonnees. Stuur een mail naar: info@kunstenaarmagazine.nl met waarom jij zo graag 1 van deze blokken wilt winnen. Kijk hier voor meer informatie over Strathmore papier. 
  • Een naaktportret van Amedeo Modigliani is verkocht voor 157,2 miljoen dollar door veilinghuis Sotheby's. Dat is de op drie na hoogste veilingprijs voor een kunstwerk ooit. (Bron.)