Kunstenaar kort 60

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

Dieren op doek

  • De Stier van Paulus Potter (Enkhuizen, gedoopt 20 november 1625 – Amsterdam, begraven 17 januari 1654) was een Nederlands kunstschilder uit de Gouden Eeuw. Omdat hij slechts 28 jaar oud is geworden, is er weinig werk van hem. Er is een honderdtal werken van hem bewaard gebleven. Hij is niettemin invloedrijk en origineel..
  • Stichting Human Connection Arts organiseert voor de vierde keer het AMSTERDAM BODYPAINT ART EVENT, dit keer in en om de NDSMloods en cultureel café restaurant Noorderlicht in Amsterdam-Noord. Tijdens dit zes uur durende unieke evenement zullen tientallen modellen worden beschilderd door lokale en internationale kunstenaars. Het thema dit jaar is FREEDOM. Het evenement vindt plaats op zondag 3 juni tussen 12:00 en 18:00. Adres: NDSM-Plein 85, 1033 WC Amsterdam. (Bron.)
  • De omtovering van de Kunstkerk in de Dordtse Museumstraat tot een 'bruisend cultuurcentrum' heeft ernstige vertraging opgelopen. Volgens projectontwikkelaar en mede-eigenaar Ewald Dudok is de planning bijgesteld. Een nieuwe datum wil hij niet noemen, maar de voorgenomen oplevering dit jaar lijkt uitgesloten. (Bron.)
  • Een schilderij van de Nederlandse meester Jacob Lucaszoon Ochtervelt (1634-1682), ooit gestolen door de nazi's, wordt geveild door de rechtmatige eigenaren. De waarde van het schilderij Het oestermaal wordt geschat op 1,7 tot 2,8 miljoen euro en werd dinsdag gepresenteerd bij het veilinghuis Sotheby's in Amsterdam. Het wordt op 4 juni in Londen geveild. (Bron.)

Winactie

  • WIN POT MEDIUM!
    Kunstenaar Magazine geeft 3 potten Pearl Medium van Royal Talens weg onder abonnees. Stuur een mail naar: info@kunstenaarmagazine.nl met waarom jij zo graag 1 van deze potten wilt winnen. Kijk hier voor meer informatie over Pearl Medium.
  • De nieuwe edities van Schilderij van het jaar en Tekening van het jaar zijn gestart! Wil jij kans maken op leuke prijzen en een expositie, schrijf je dan nu in: www.schilderijvanhetjaar.com en www.tekeningvanhetjaar.com.