Kunstenaar Kort 6

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stijl. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • 6, 7 en 8 mei rijdt de Giro d'Italia door Nederland. Op verzoek van de Giro Gelderland heeft Plaatsmaken zestien Gelderse kunstenaars opdracht gegeven een affiche te ontwerpen dat hun visie of affiniteit met de fietsbeleving in beeld brengt. Deze worden tentoongesteld in Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn. Bezoekers kunnen daarbij hun favoriete affiche op een kleiner formaat mee naar huis nemen, zodat ze helemaal in de fietsstemming komen.
  • MOTI-directeur Mieke Gerritzen treedt af als museumdirecteur. Gerritzen blijft directeur tot 1 januari 2017. Tot die tijd blijft ze betrokken bij de oprichting van het nieuwe museum, een fusie tussen het MOTI museum en het Breda’s Museum.
  • Art Eindhoven vindt op zaterdag 16 en zondag 17 april plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Meer dan 150 kunstenaars exposeren ruim 600 veelzijdige en verrassende kunstwerken, er is live muziek en een hapje en een drankje. De beurs is op beide dagen geopend van 12.00 tot 17.30 uur. Toegangskaarten zijn met 50% korting te verkrijgen op www.arteindhoven.nl/toegangskaarten.
  • Het Joods Historisch Museum toont tot en met 4 september 2016 de tentoonstelling 'Amy Winehouse: A Family Portrait'.
  • Jouw kunstwerken presenteren op een professionele kunstbeurs voor duizenden kunstliefhebbers en -kopers? Dat kan! Schrijf je in voor de zesde editie van de Annual Dutch Art Fair.
  • Je hebt nog maar twee weken om de tentoonstelling Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World te bezoeken, op zondag 17 april is het alweer de laatste dag.