kunstenaar kort 59

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

Dieren op doek

  • Morgenrit langs het strand (1876, olie op doek, 45 x 70 cm) van Anthonij (Anton) Mauve (Zaandam, 18 september 1838 – Arnhem, 5 februari 1888), een Nederlandse kunstschilder en graficus.
  • In galerie Buitengewoon, Dr. Heawei 52 in De Wilgen, is de expositie ‘Ontmoeting’ te zien. Drie disciplines, drie culturen en drie uitgangspunten komen samen in één tentoonstelling. Sattar Kawoosh exposeert met nieuw werk - 21 schilderijen - in galerie Buitengewoon. Het thema in zijn schilderijen is de liefde. De sieraden van Anneke Reeder zijn ook te bewonderen.De galerie is het eerste en laatste weekend van de maand tussen 13.00 - 17.00 uur geopend of op afspraak. De expositie duurt tot en met 24 juni.

  • Vanaf 16 april biedt het Anton Pieck Museum een uniek inkijkje in de creatieve en humoristische wereld van de bekendste striptekenaar van Nederland. Van Haasteren (1936) leverde in zijn loopbaan een grote bijdrage aan strips en cartoons en is de laatste jaren bij het grote (internationale) publiek vooral bekend vanwege zijn humoristische en kleurrijke puzzelplaten die worden uitgebracht door Koninklijke Jumbo. ‘De absurde wereld van Jan van Haasteren’ is een expositie met nog nooit eerder tentoongestelde items, schetsen, tekeningen en de gloednieuwe puzzel De Goochelbeurs. Van 16 april tot en met 31 oktober is de tentoonstelling te bewonderen. (Bron.)
  • In Concepts of Time geven beeldhouwers van nu betekenis aan het verleden. Of is het andersom? Beïnvloedt het verleden de expressie van beeldhouwers van nu? Naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van het Rijksmuseum van Oudheden gaf het bestuur van Beelden in Leiden dit thema mee aan gastcurator Sandrine van Noort. Zij nodigde tien jonge kunstenaars uit een beeld voor de open lucht te maken dat reflecteert op verschillende noties van tijd. Van 17 mei t/m 5 augustus staan de beelden van deze tien jonge kunstenaars op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. 

WINACTIE

  • WIN POT MEDIUM!
    Kunstenaar Magazine geeft 3 potten Pumice Coarse Medium van Royal Talens weg onder abonnees. Stuur een mail naar info@kunstenaarmagazine.nl met waarom jij zo graag 1 van deze potten wilt winnen. Kijk hier voor meer informatie over Pumice Coarse Medium.