kunstenaar kort 57

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

Dieren op doek

  • Puttertje van Carel Fabritius (Middenbeemster, gedoopt 27 februari 1622 - Delft, 12 oktober 1654) was een Nederlands kunstschilder.
  • Feminist Art Fest​ zet zich in voor inclusiviteit in de kunst- en filosofie wereld, door het bieden van een platform aan ondergerepresenteerde groepen in de samenleving, zoals vrouwen, mensen van kleur en LHBTQI+ personen (lesbiënnes, homo's, bi's, transgender, queer en intersekse personen en andere gender-diverse personen). Stichting Feminist Art Fest organiseert in het weekend van 11 t/m 13 mei Feminist Art Fest 2018​, een driedaags cultureel-filosofisch festival. (Bron.)
  • Jonge creatievelingen van het kunstenaarscollectief MOAM hebben zich ondergedompeld in de natuur en in het erfgoed van ARTIS en die indrukken gebruikt in nieuwe kunstwerken. Hun werken zijn vanaf 20 april t/m 26 augustus te zien op verschillende plaatsen in Artis. Als je de art = ARTIS-route loopt kom je meer te weten over de verschillende objecten, de kunstenaars en hun inspiratie. (Bron.)
  • Toen de gelauwerde fotograaf Hannes Wallrafen (66) bijna op slag blind werd, dacht hij dat zijn carrière erop zat. In zijn nu verschenen autobiografie vertelt hij hoe hij erin slaagde kunstenaar te blijven. (Bron.)
  • Welk gebouw volgt Station Breda op als Beste Gebouw van het Jaar? Negen projecten maken kans op de architectuurprijs die de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA) uitreikt aan 'het gebouw met de meeste meerwaarde voor opdrachtgevers en samenleving'. De uitreiking van de juryprijs en van de eervolle vermeldingen is op 18 mei in Amsterdam. Stemmen voor de publieksprijs kan via gebouwvanhetjaar.nl. (Bron.)
  • ​'Het is de Nachtwacht van de filatelie en een Van Gogh op het gebied van design.' Filatelist Jeffrey Groeneveld hoeft niet lang na te denken over het belang van de 'collectie Postwaarden' die geschonken is aan het Nationaal Archief. (Bron.)