kunstenaar kort 56

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

Kreten van Kunstenaars

  • Vincent Willem van Gogh (Zundert, 30 maart 1853 – Auvers-sur-Oise, 29 juli1890) was een Nederlands kunstschilder. Zijn werk valt onder het postimpressionisme, een kunststroming die het negentiende-eeuwse impressionisme opvolgde.
  • Nieuw tijdens Art Eindhoven: All About Art. Tijdens Art Eindhoven kun je nu ook je werk laten zien in de interactieve expositie All About Art. Bezoekers kunnen de geëxposeerde werken beoordelen en een bod uitbrengen. Het werk dat door de bezoekers gemiddeld het hoogst wordt gewaardeerd, wint de All About Art Award, die bestaat uit een oorkonde en een pakket kunstenaarsmaterialen: arteindhoven.nl/allaboutart/
  • Met de tentoonstelling ‘Hyperrealisme Sculptuur’ zet de Kunsthal Rotterdam, na het succes van de tentoonstelling ‘Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst’ in het voorjaar van 2017, de stap naar de derde dimensie. De tentoonstelling presenteert een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar. De tentoonstelling is te bekijken van 10 maart t/m 1 juli 2018. (Bron.)
  • SPANISH STILL LIFE stelt een overzicht van ruim 400 jaar Spaanse stillevens ten toon. Deze tentoonstelling brengt de grote Spaanse meesters samen om deze adembenemende reis te illustreren, van Velázquez en Goya tot Picasso, Dali en Miró. De tentoonstelling is nog t/m 27 mei 2018 te zien in BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten. (Bron.)
  • De Huub Hannen Galerie toont dit voorjaar een bijzondere duo-tentoonstelling met werk van twee kunstenaars die een sterke band hebben met Portugal; Sonia Aniceto en Ingrid Simons. De titel van de tentoonstelling: 'Terra' (grond/aarde) verwijst letterlijk naar de geboortegrond van Sonia Aniceto als ook naar de geboorteplek van van het werk van beide kunstenaars. De combinatie van de twee kunstenaars maakt de tentoonstelling 'Terra' tot een genot voor het oog. Tegelijkertijd zorgt de gelaagdheid van hun werk voor een bevreemdende en mysterieuze sfeer die aanzet tot nadenken. Werken die niet snel loslaten. Opening: Zondag 11 Maart 15.00 uur. Tijdens de TEFAF dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur (behalve de maandag) Daarna is de tentoonstelling te bezoeken t/m 21 April. Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Galerie Huub Hannen, Boschstraat 50, Maastricht.