kunstenaar kort 50

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

Kreten van Kunstenaars

  • Paul Klee (Münchenbuchsee, 18 december 1879 – Muralto, 29 juni 1940) was een in Zwitserland geboren kunstschilder met de Duitse nationaliteit, die figuratieve schilderijen maakte met een uitgebalanceerde kleurtechniek. Zijn werk behoort tot de moderne kunst.
  • De Salvator Mundi van Leonardo Da Vinci, het duurste schilderij ter wereld, komt in het nieuwe Louvre Abu Dhabi te hangen. Het kunstwerk werd vorige maand voor 400 miljoen dollar (339 miljoen euro) geveild bij veilinghuis Christie's in New York. Inclusief veilingkosten kostte het schilderij 450,3 miljoen dollar. De koop van het portret van Christus door een lid van het huis van Saud is opvallend. Saudi-Arabië is een streng islamitisch land waar beeltenissen van profeten in religieuze kringen als godslastering worden gezien. Daarnaast wordt Christus in de islamitische leer gezien als een profeet, en niet de Redder van de Wereld, zoals het schilderij vertaald heet. (Bron.)

Kunst & Antiek Weekend Naarden

Traditiegetrouw vindt in het laatste weekend van januari het Kunst & Antiek Weekend Naarden plaats. Van 25 t/m 28 januari 2018 opent de imposante Grote Kerk van Naarden-Vesting weer haar deuren voor deze exclusieve Kunst & Antiek beurs. Het 15e-eeuwse pand is vanwege de historie uitermate geschikt voor het thema: ‘Dit is Holland’. De meer dan 65 exposanten tonen naast hun vaste collectie o.a. Hollandse Meesters, Hollands Zilver, Hollandse meubelen, schilderijen en Hollandse luchten, Hollandse tulpenvazen, Hollandse glaskunst, Hollands juwelenontwerp, Hollandse Kunstenaars, etc. Alle gepresenteerde kunstobjecten worden op voorhand door een team van experts beoordeeld op echtheid en kwaliteit alvorens de deuren voor het publiek te openen. Hierdoor bent u als koper verzekerd van authenticiteit en kwaliteit. De beurs is van donderdag t/m zondag te bezichtigen tussen 11:00 en 18:00 uur en op vrijdag is de beurs open tot 21:30 uur. Kaarten kosten online 14 euro. Onze lezers kunnen met de kortingscode ‘kunstenaar’ met zijn tweeën naar de beurs voor 25 euro i.p.v. voor 28 euro. Aan de kassa kosten twee kaarten 33 euro in totaal. (Bron.)

  • Door een pak sneeuw bezweek het dak van de tent waarin later deze maand de grootste ijssculpturententoonstelling van Europa zou zijn. Tijdens het Nederlandse Ijsbeeldenfestival in Zwolle zouden gigantische ijsbeelden - onder meer in het thema Alice in Wonderland, Tarzan en Dracula - van ijskunstenaars uit zestien landen tentoongesteld staan. Dit gaat nu helaas niet door doordat er niet op tijd een nieuw dak op de tent kon worden gezet zijn de ijssculpturen gaan smelten. (Bron.)
  • Vanaf 4 februari t/m 13 mei 2018 is in Museum MORE in Gorssel de grote tentoonstelling4 REALISTEN | De serene blik te zien. Met meer dan 120 stillevens, landschappen en portretten van Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel omspant de tentoonstelling meer dan een eeuw realisme van topniveau. Vaak in één adem genoemd, is het de eerste keer dat deze vier kunstenaars bij elkaar te zien zijn. (Bron.)