Kunstenaar Kort 5

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stijl. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • t/m 17 april 2016 is in Museum de Fundatie, Zwolle, en Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe, de dubbelexpositie ‘Ans Markus – Als ik jou was…’ te zien. In Zwolle toont Markus onder meer de recente schilderijenseries ‘Verborgen Verdriet’ en ‘De pijn van oud’. Op aangrijpende wijze onderzoekt zij hierin de schaduwkanten van het leven. Recent is ook de reeks jeugdportretten van o.a. Vincent van Gogh, Frida Kahlo en Edward Hopper, waarmee Markus uiting geeft aan haar bewondering voor illustere voorgangers. Daarnaast hangt in Zwolle een ruime selectie vroeger werk. Kasteel het Nijenhuis vormt het decor voor schetsen, tekeningen en kleinere schilderijen, alsook voor de sculpturen die Markus sinds enige jaren maakt. Met deze nieuwe kant van haar toch al zo veelzijdige kunstenaarschap treedt zij nu voor het eerst naar buiten.
  • Het voorjaar komt tot bloei in het Gorcums Museum! In de expositie Floralia tonen Nederlandse kunstenaars van nu hoe zij geïnspireerd zijn door bloemen: een ode aan de bloem in schilderijen, tekeningen, foto's en beelden. Van uitbundige, opwindende kleurexplosies tot bedachtzame stillevens. Maar ook de bloem als symbool van vruchtbaarheid of vergankelijkheid. Van 2 april t/m 11 september 2016.
  • De zesde editie van Schilderij van het jaar is van start gegaan. Iedereen die schildert kan zich tot en met 30 september inschrijven en maakt kans op € 2016, een prachtige expositie en de publieksprijs.
  • Tekening van het jaar 2016 is de eerste editie van deze bijzondere wedstrijd voor iedereen die tekent. Elk kunstenaar die tekent maakt kans op mooie prijzen en een expositie. Bovendien krijgt elke deelnemer een cadeautje.