kunstenaar kort 48

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

Kreten van kunstenaars

  • ​Henri Marie Raymond graaf de Toulouse-Lautrec-Monfa (Albi, 24 november 1864- kasteel Malromé (Gironde), 9 september 1901) was een Franse kunstschilder, graficus en lithograaf.
  • ​Een schilderij van Vincent van Gogh is voor bijna 70 miljoen euro (81,3 miljoen dollar) geveild. Laboureur dans un champ leverde daarmee bijna 25 miljoen euro meer op dan vooraf was geschat door veilinghuis Christie's in New York. Het kunstwerk was afkomstig uit de collectie van de overleden miljardairs Perry en Nancy Lee Bass. In totaal ging er voor zo'n 410 miljoen euro aan moderne kunst onder de hamer. De nieuwe eigenaar van de Van Gogh bleef onbekend. (Bron.)
  • Hij zou door omstandigheden zijn rechtenstudie, die hij begin jaren ‘20 van de vorige eeuw in Utrecht begon, nooit afmaken. Wel werd Pyke Koch (1901-1991) een van Nederland bekendste schilders uit de twintigste eeuw. Vanaf 18 november toont het Centraal Museum zijn indrukwekkend oeuvre in een groots opgezette overzichtstentoonstelling. (Bron.)
  • Uit de tien voor de titel Kunststad van het jaar 2018 genomineerde steden is Blaricum als winnaar gekozen. Op de tweede plaats eindigde Barneveld en op de derde plaats eindigden ex aequo Leiden en Gennep. De verkiezing vond in twee ronden plaats. In de tweede ronde beantwoordden de genomineerde steden enkele specifieke vragen. De antwoorden illustreren de wijze waarop het kunstbeleid door de betreffende gemeenten wordt geconcretiseerd en uitgedragen. De negenkoppige vakjury koos mede op basis van de door de genomineerde gemeenten gegeven antwoorden, de winnaar. (Bron.)

WIN EEN BOEK

  • In dit rijk geïllustreerde boek zijn de nieuwste inzichten over Govert Flinck en Ferdinand Bol geboekstaafd, in zowel langere essays als korte bijdragen over deelonderwerpen. Deze geven een fascinerend inzicht in hun leven en werk, van de leertijd bij Rembrandt tot hun grote successen als zelfstandige meesters die uitblonken in grote historiestukken en elegante portretten. 
    Kunstenaar Magazine mag 2 exemplaren van dit boek weggeven. Stuur een mail naar info@kunstenaarmagazine.nl met jouw uitleg waarom jij dit boek wilt winnen.
  • Op zaterdag 2 december 2017 wordt de eindejaartentoonstelling van kunstenaar Martin Wallaert geopend. Na de opening is de tentoonstelling in de Karperstraat 1, 9870 Machelen-aan-de-Leie nog de volledige maand december op donderdag t/m zondag te bezoeken tussen 14:00 en 18:00 uur, www.martinwallaert.com.