Kunstenaar Kort 46

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

kreten van kunstenaars

  • Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso (Málaga, 25 oktober 1881 – Mougins, 8 april 1973) was een Spaans kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer, grafisch kunstenaar, sieraadontwerper en keramist. Hij was een van de bekendste Spaanse kunstschilders.
  • Dit najaar toont het Fotomuseum Den Haag een groot retrospectief van Hans Eijkelboom. Het oeuvre van deze kunstenaar en fotograaf, dat ruim 40 jaar beslaat, kenmerkt zich door een voortdurend onderzoek naar de constructie en interpretatie van identiteit. Tot zijn bekendste werken behoren zijn fotoseries van mensen in winkelstraten van wereldsteden, waarmee hij ons gevoel van uniek-zijn op scherp zet. De tentoonstelling is nog t/m 7 januari 2018 te bewonderen. (Bron.)
  • Om de twee jaar nodigt EUROPALIA avontuurlijke kunstliefhebbers uit om de geschiedenis en cultuur van een nieuw land te ontdekken. Van 10 oktober 2017 tot 21 januari 2018 is het de beurt aan Indonesië om in de kijker te staan. Het land is in volle economische en artistieke bloei, en heeft veel meer te bieden dan enkel paradijselijke stranden en majestueuze tempels. (Bron.)
  • Op 14 oktober opende ‘Change the System’, een designtentoonstelling over baanbrekend hedendaags design en een manifest voor een leefbare wereld. Museum Boijmans Van Beuningen toont de veranderkracht van de creatieve geest met vijftig nationale en internationale ontwerpers en kunstenaars, waaronder Eric Klarenbeek, Iris van Herpen, Jólan van der Wiel, Dave Hakkens, Boyan Slat en Christien Meindertsma. De tentoonstelling is nog t/m 14 januari 2018 te bewonderen. (Bron.)
  • Sinds 14 oktober 2017 is in de Verkadefabriek in 's Hertogen-bosch de eerste geschilderde speelfilm ter wereld te zien. Meer dan 125 kunstenaars schilderden in de stijl van Vincent van Gogh 65.000 frames voor de film 'Loving Vincent'. Makers Dorota Kobiel en Hugh Welchman brachten hiermee Van Goghs meesterwerken tot leven. De film is t/m 28 januari 2018 te bewonderen. In 'Loving Vincent: de tentoonstelling' in het Noord Brabants Museum is te zien hoe deze animatiefilm is gemaakt. (Bron.)
  • Van 23 tot en met 26 november staat Amsterdam weer vier dagen in het teken van hedendaagse kunst. Dan vindt de zesde editie plaats van Amsterdam Art Weekend, het enige hedendaagse kunstweekend van de stad. Opnieuw brengt dit Art Weekend de culturele sector samen. Aan de hand van een prikkelend programma biedt het bezoekers de kans het nieuwste op het gebied van hedendaagse kunst te ontdekken. (Bron.)