Kunstenaar Kort 44

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

KRETEN VAN KUNSTENAARS

  • Pierre Bonnard (Fontenay-aux-Roses, 3 oktober 1867 – Le Cannet, 23 januari 1947) was een Frans schilder en drukker en stichtend-lid van Les Nabis.
  • 23 september opent in het Stedelijk Museum Alkmaar de nieuwe tentoonstelling over Emanuel de Witte (1617-1692). Wie het werk van architectuurspecialist De Witte bekijkt, ontdekt meteen de veelzijdigheid van zijn ouvre. Naast de Delftse en Amsterdamse kerkinterieurs waaraan hij zijn reputatie dankt, vervaardigde hij marktgezichten, genretaferelen, portretten en historiestukken. (Bron.)
  • 23 en 24 september is TodaysArt in Den Haag, een festival vol performances, beeldende kunst en muziek. Met bijvoorbeeld een expositie die de naam 'The gag reflex and other reactions towards complexity' heeft, belooft het een experimenteel festival te worden. Algoritmes zullen hier de kunstwerken beheersen of een kotsende kunstenaar beïnvloeden. (Bron.)
  • Midden in de storm rond zijn naam maakt het Rotterdamse kunstcentrum Witte de With bekend dat Sofía Hernándeze Chong Cuy per 1 januari 2018 zijn nieuwe directeur wordt. De termijn van de huidige directeur Defne Aya zit er eind dit jaar op. (Bron.)

  • Kunstenaarsduo Schellekens & Peleman wilden voorbijgangers stof tot nadenken geven. Dit doel bereikten zij woensdagmiddag 20 september met een zes meter hogte opblaasbare bootvluchteling die Breda kwam binnendrijven als onderdeel van het festival 'Graphic Matters'. (Bron.)
  • Dotan treedt op in het Rijksmuseum. De Amsterdamse zanger plaatste in mei een oproep op social media om meer eerlijke, open en ongefilterde verhalen te delen. De singer-songwriter kreeg veel bijval, onder de hashtag #insidemybones volgden honderden bekende en onbekende Nederlanders zijn initiatief. Vanaf 30 september vind je een selectie van foto's en verhalen die zijn voortgekomen uit de hashtagactie van de zanger in het Rijksmuseum. Ze hangen daar 5 dagen. Een dag voor de opening verzorgt Dotan een pop-upconcert in de Passage onder het museum. (Bron.)