Kunstenaar kort 33

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

kreten van kunstenaars

  • Ferdinand Victor Eugène Delacroix (Charenton-Saint Maurice, 26 april 1798 – Parijs, 13 augustus 1863) wordt gezien als de belangrijkste Franse kunstschilder van de romantiek. Hij wordt ook wel een "literair schilder" genoemd (onder meer door Baudelaire) omdat hij zijn thema's vaak ontleende aan schrijvers als Shakespeare en Dante.
  • Dit langste schilderij van Dokkum (240 cm lang) is één van slechts een handvol schilderijen uit de 18e eeuw met Dokkum als thema. Het schilderij toont de haveningang van Dokkum, aan de oostkant van de stad, met de Halvemaanspoort en de Kettingbrug duidelijk herkenbaar. Bron: Waldnet.
    Klik op de afbeelding voor een vergroting.
  • Leerlingen zijn ware kunstenaars in de kunstweken! De leerlingen leerden over kunst in muziek, mode en meubels en ook over het werk van kunstschilders als Keith Haring, Vincent van Gogh en Pablo Picasso. Het kunstproject is onderdeel van de Nationale Kunstweken, een educatief lesprogramma voor basisscholen. Bron: Montferland Nieuws.
  • Theatermakers De Jong en Klaassen maken een voorstelling over 100 jaar moderne kunst. Het atelier van theatermaker Steef de Jong in Haarlem heeft wel wat van een museumdepot. Hij en cabaretier/acteur Alex Klaasen werkten er de afgelopen weken aan hun Modern Art Revue. Modern Art Revue is t/m 13 mei te bewonderen in ­Theater Bellevue. Bron: Parool.
Decors, door Steef de Jong zelf geknipt en geplakt, zijn belangrijk in de Modern Art Revue © Tim Stet
  • De museumcollectie over het hedendaagse Aboriginal kunst van het AAMU in Utrecht, die binnenkort gaat sluiten, blijft behouden. De collectie wordt opgenomen in de collecties van het museum Volkenkunde, het Tropenmuseum en het Afrikamuseum. Bron.
  • Altijd al een Lamborghini willen bekrassen? In Denemarken kon je je het afgelopen half jaar helemaal uitleven op een zwarte Lamborghini Gallardo ter waarde van bijna 160.000 euro. Op de auto kon je alles krassen wat je wil, dit uit naam van de kunst. En dit gebeurde ook massaal. Bron: Telegraaf.
Foto: Trip Advisor