Kunstenaar Kort 32

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

Kreten van kunstenaars

 • Leonardo da Vinci (Vinci, 15 april 1452 - Amboise, 2 mei 1519)

  was een architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist uit de Florentijnse Republiek, tijdens de Italiaanse renaissance. Hij wordt gezien als het schoolvoorbeeld van het renaissance-ideaal van de homo universalis en als genie.

 • Is moderne kunst overwegend links?
  Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft een aantal politieke getinte exposities, waarin stelling wordt genomen tegen populisme in Europa. 'Het is eenzijdig links', vindt Kamerlid Thierry Baudet. "Kunst is kritisch en geëngageerd. Dat is relevante kunst", verdedigt Margreet Schavemaker van het Stedelijk Museum.Lees hier het hele artikel.

 • Nieuwe Lente - nieuwe kunst
  In KunstGein Podium is van 29-3 tot 7-5 het werk te zien van drie kunstenaars. Verantwoordelijk voor de getoonde werken zijn kunstschilders Sjeeda Mohadjeri , Myriam Volmer en beeldhouwer-tekenaar Josian Stikkelbroek. De officiële opening is op zaterdag 15 april om 15.00 tot 16.30 uur. Podium is open woe-, do-, vrij-, za. 13.00-17.00. Voor meer informatie kijk op onze site.

 • Stichting Kunstweek is genomineerd voor NRC Charity Awards! De 20 genomineerden voor de NRC Charity Awards 2017 zijn bekend en daar hoort Stichting Kunstweek ook bij.
 • 'Tinder' voor Museumkaarthouders brengt kunstliefhebbers bij elkaar. Heeft u een Museumkaart, maar louter kunsthaters in uw omgeving die bij elke kunstuiting zeggen: 'Dat kan m'n kleine zusje ook'? Wanhoop niet: Museumkaarthouders kunnen via de website van de Museumkaart andere kunstminnaars oproepen samen een museum te bezoeken. Bron: Parool.
 • De kunstenaar Emanuel Santos die de veelbesproken buste van Cristiano Ronaldo maakte die te zien is op het naar de voetballer vernoemde vliegveld op Madeira, vindt zijn werk zelf wel geslaagd. Na de onthulling van het beeld volgde op sociale media een stortvloed van kritiek en grappen over de buste van Ronaldo. Volgens Santos heeft hij alle aanwijzingen van Ronaldo opgevolgd "tot de laatste rimpel". Bron: nu.nl.