Kunstenaar kort 31

Kreten van Kunstenaars

  • Francisco José De Goya y Lucientes (Fuendetodos, in de provincie Zaragoza, Aragón, 30 maart 1746 - Bordeaux, 16 april 1828) was een Spaanse kunstschilder en graveur.
  • Ooit gehoord van bio-art? Een beetje wetenschap maar toch vooral heel veel kunst. Te bezichtigen in kunstenaarsbroedplaats 'Pier 9' in San Francisco. De hand is een werk van biokunstenaar Amy Karle, die eerder onder meer jurken ontwierp gebaseerd op het hartvaatstelsel. Klik hier voor het hele artikel. Bron: Volkskrant.
© Amy Karle
  • 25 maart is de opening van een prachtige tentoonstelling: 'Noordzee, bron van licht en ruimte' van Marianne Blokland en Yke Prins. Ga zeker even kijken als je de tijd hebt! Klik hier voor de uitnodiging. De tentoonstelling is te zien vanaf 25 maart t/m 17 april.
  • Waarom KIJKEN we in musea enkel naar werken, vraagt geurhistorica Caro Verbeek zich af. Om te experimenteren met de geurbeleving van kunst, richtte ze een tentoonstelling in de VU in, speciaal voor de neus. Bron.
Caro Verbeek (links) en Wende Wallert bij de kunstwerken over 'geur van de maan'. © Patrick Post / United States Hol
© William Hoogteyling
  • Kaas en kunst onder één dak!
    Een opvallende combinatie op de hoek van winkelcentrum Muntplein in Nieuwegein: kaas én kunst. Kaas is de passie van Kees Oomen (en omdat er brood op de plank moet komen) en kunst om allesbehalve commerciële redenen. Klik hier voor het hele artikel. Bron: AD.

  • Ze zijn weer thuis!
    In 2002 werden twee schilderijen gestolen uit het Van Gogh Museum. 14 jaar lang waren ze zoek. Onlangs gebeurde waar we bijna niet meer op durfden te hopen: de schilderijen werden teruggevonden. Lees hier meer.

De gestolen schilderijen Het uitgaan van de Hervormde Kerk in Nuenen (1884-1885) en Zeegezicht bij Scheveningen (1882). © Van Gogh Museum