Kunstenaar Kort 3

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stijl. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • De grotere musea in ons land hebben ook in 2015 weer een goed jaar gedraaid. Ten opzichte van vorig jaar groeide het aantal bezoekers gemiddeld met iets meer dan zeven procent (7,2%). Dat blijkt uit een onderzoek van de regionale omroepen en de NOS.

  • Ruim dertig Rotterdamse musea en culturele instellingen zijn zaterdag 5 maart geopend tijdens Museumnacht010.

  • Op 5 maart opent de solotentoonstelling 'SHEILA HICKS | Why Not?' in het TextielMuseum. De Amerikaanse kunstenaar Sheila Hicks (1934) is een ware pionier op het gebied van textiel en kunst. 

  • Het Rijksmuseum brengt t/m 22 mei 2016 voor het eerst alle versies van Meisje in kimono door George Hendrik Breitner bij elkaar.

  • ​34 alumni van de Wackers Academie tonen hun werk van ná de Wackers Academie. Opening: zaterdag 27 februari om 17 uur in de Wackers Academie. Tentoonstelling t/m 19 maart. Open vrijdag en zaterdag 13 – 16 uur (en op afspraak).

  • Hoewel het aantal museumstukken dat in bezit is van diverse musea groeit, ziet het publiek slechts een fractie daarvan. 90 procent van de collecties bevindt zich in depots. Dat blijkt uit eigen onderzoek van de Volkskrant.
  • Wegens het grote succes in 2015, organiseert de NABK het seminar ‘Kunst Verkopen’ nogmaals voor kunstenaars op donderdag 26 mei in Utrecht. Kunst maken, is een kunst, maar het verkopen van kunst is een nog grotere kunst. De kansen op verkopen zijn veel groter als je op de hoogte bent van de meest effectieve mogelijkheden, enige technieken toepast en je communicatie afstemt op potentiële kopers. Hoe je dat doet, leer je tijdens het seminar ‘Kunst verkopen’. Schrijf je snel in, want vol = vol. Hier vind je alle informatie over het seminar. NABK-leden krijgen € 20,- korting op de deelnamekosten. Nog geen lid? Meld je dan aan via www.NABK.nl/seminar en geniet gelijk van deze korting en nog veel meer voordelen speciaal voor kunstenaars.