kunstenaar kort 27

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

 

KRETEN van KUNSTENAARS

  • Jackson Pollock (Cody (Wyoming), 28 januari 1912 – Springs-East Hampton (New York), 11 augustus 1956) was een van de invloedrijkste Amerikaanse kunstschilders die tot de abstract expressionistische school behoorde.
  • Vanaf 18 februari presenteert Museum Arnhem de tentoonstelling Stijlloos - Realisme versus abstract. Te zien is hoe de Nederlandse beeldende kunst zich in de eerste decennia van de vorige eeuw ontwikkelde.
Johan van Hell, Egmond aan Zee (Duinlandschap), 1919. Langdurig bruikleen uit particuliere collectie.

WIN boek van De Stijl

  • Kunstenaar Magazine geeft, met dank aan uitgeverij Waanders & De Kunst 3 exemplaren weg van het boek van 'De Stijl - 100 jaar inspiratie. De Nieuwe Beelding en de internationale kunst 1917-2017'. Stuur een mailtje naar info@kunstenaarmagazine.nl en vertel ons wat jij nu zo inspirerend vindt aan De Stijl. Wie weet win je wel 1 van die 3 mooie boeken! De inspiratiebron die De Stijl voor Nederlandse en internationale kunst is geweest, is tot nu toe nooit in kaart gebracht. Met dit boek wordt daar verandering in gebracht. Het boek biedt een rijke context voor het publiek van de tentoonstellingen die in 2017 te zien zullen zijn en vult tevens een hiaat op in de Nederlandse kunstgeschiedenis.
  • TIP! Leuke website over kunstkijken: Kunst Kijken met Ko en Kho. In hun eigen woorden: 'Hoi, wij zijn Ko van 't Hek en Yuki Kho. Welkom in ons eindeloos supermuseum. Wij houden van kunst en wij praten erover zoals je praat over films of voetbal. We geven elke maand vijf tips, doen live evenementen en geven advies aan kunst- en culturele instellingen.'
  • Van 27 januari tot en met 23 april 2017 presenteert Museum Het Rembrandthuis het werk van de hedendaagse Britse kunstenaar Glenn Brown (1966) in de tentoonstelling Glenn Brown – Rembrandt: After Life.