Kunstenaar Kort 26

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

 

KRETEN van KUNSTENAARS

  • Paul Cézanne werd geboren op 19 januari 1839 als zoon van de hoedenhandelaar en latere bankier Louis-Auguste Cézanne en Anne-Elisabeth-Honorine Aubert. Zijn ouders trouwden pas in 1844, na de geboorte van Paul en zijn zus Marie (1841). Hij overleed op 22 oktober 1906
  • Met ingang van 1 mei 2017 treedt Bart Rutten aan als nieuwe artistiek directeur van het Centraal Museum Utrecht. Hij zal samen met zakelijk directeur Marco Grob de directie vormen. (bron: De Utrechtse Internet Courant)
  • VERWACHT: Het werk van de Italiaanse kunstenaar Enrico Baj is vrolijk, speels én bevat vlijmscherpe maatschappijkritiek die ook vandaag de dag nog relevant is. De tentoonstelling ‘Enrico Baj: Play as Protest’ in het Cobra Museum is een herintroductie in Nederland van het werk van de Italiaanse kunstenaar Enrico Baj (1924 – 2003).
  • Een nieuw jaar met nieuwe kunst! KunstGein Podium start dit nieuwe jaar met een nieuwe fraaie expositie. Exposerende kunstenaars zijn Engelien Remme, Jenny van den Bor en Rien van de Brink.Vanaf 4 januari t/m 11 februari te zien in KunstGein Podium te Nieuwegein. Podium is open woe-, do-, vrij-, za. 13.00-17.00. Voor meer informatie kijk op onze site http://kunstgein.nl/expositie
  • Guy Wildenstein (70), een van de rijkste en bekendste kunsthandelaren ter wereld, heeft volgens een Franse rechtbank gepoogd miljoenen euro's voor de fiscus te verbergen. Toch ging hij donderdag vrijuit. (bron: de Volkskrant)
  • Het onlangs verworven schilderij Hollands meisje aan het ontbijt, van de 18de-eeuwse schilder Jean-Étienne Liotard, is vanaf 11 januari twee maanden te zien in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Daarna verhuist het naar een andere zaal. Het is de eerste aankoop van de nieuwe baas van het museum, Taco Dibbits. (bron: de Volkskrant)