Kunstenaar Kort 25

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

 

De ALLERBESTE WENSEN voor 2017!

  • De medewerkers van Kunstenaar Magazine wensen alle lezers een creatief 2017 vol inspiratie!  
  • Nog t/m 26 maart 2017 kun je in het Gemeentemuseum Den Haag naar Hubert de Givenchy - To Audrey with love. De Franse couturier Hubert de Givenchy is een van de grote modeontwerpers van de 20ste eeuw. Hij werkte in dezelfde tijd als Christian Dior en Cristóbal Balenciaga en is dus met recht een levende legende in de geschiedenis van de haute couture. In nauwe samenwerking met Monsieur de Givenchy zelf presenteert het Gemeentemuseum een groots opgezet retrospectief van zijn oeuvre én een eerbetoon aan zijn prachtige muze Audrey Hepburn.

 

 

KRETEN van KUNSTENAARS

  • Op 31 december 1869 werd Henri Matisse geboren in Le Cateau-Cambrésis. Hij overleed in Cimiez, nabij Nice, op 3 november 1954. Hij was een Frans kunstschilder en beeldhouwer. Hij staat bekend als de merkwaardigste Franse fauvist.
  • In Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis kun je nog tot en met 19 maart 2017 de tentoonstelling Fiep Westendorp - Blikvangers bezoeken. Met haar illustraties bij de verhalen van Annie M.G. Schmidt en andere kinderliteratuur heeft haar werk een bijzondere plek in de harten van jong en oud.
  • Liv van der Aar (10 jaar) uit groep 7 van de Heijenoordschool in Arnhem is met ingang van 1 januari 2017 de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem. Liv van der Aar: ‘Ik wil graag dat er kunst in het museum is waar je iets bij kan maken of dat je aan mag raken. Ik vind het leuk om dingen in het museum te doen en ik denk dat andere kinderen dat ook leuk vinden’. De functie van kinderdirecteur is in het leven geroepen om kinderen te betrekken bij het ontwikkelen van het educatieve programma.
  • Het Noordbrabants Museum heeft onlangs De tuin van de pastorie te Nuenen van Vincent van Gogh (1853-1890) uit particulier bezit verworven.