Kunstenaar Kort 24

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • Kunstenaar Magazine wenst alle lezers een kleurrijke kerst en een creatief 2017!!
  • Een 'misbaksel' in het park. De inwoners van Oudewater vinden de sculptuur van kunstenaar Gabriël Lester maar niks. De invloed van burgers op kunst in de openbare ruimte neemt toe. (Bron: Trouw. Foto © Werry Crone)
  • Mensen die nog kerstcadeaus moeten inslaan kunnen voor een prikkie kunst kopen in Tilburg. Daar staat Nederlands eerste ARTomaat die voorziet in kunststukken. (Bron: Telegraaf. Foto: Ro-Nalt Schrauwen).
  • Heringa/Van Kalsbeek (1966/1962) zijn bekend van hun expressieve kleurrijke sculpturen met een sterke fysieke aanwezigheid. Voor hun project in het TextielLab lieten de kunstenaars zich inspireren door hun eigen verzameling etnografica en natuurlijke fenomenen. Hun monumentale speelse sculptuur ‘Armor’ bestaat uit een metalen constructie, opgetuigd met gelaserde, met hars overgoten vleugels van canvas, felrode pompons en bonte blikjes.
  • KRETEN van KUNSTENAARS: Vasili Vasiljevitsj Kandinski beter bekend als Wassily Kandinsky (Moskou, 16 december 1866 – Neuilly-sur-Seine, 13 december 1944) was een Russisch-Franse kunstschilder en graficus. Zijn schilderstijl behoorde aanvankelijk tot het expressionisme, soms ook wel gerekend tot het symbolisme. Kandinsky was een van de schilders die vorm en filosofische ondergrond gaf aan de abstracte kunst in het eerste kwart van de twintigste eeuw.
  • Op woensdag 7 december 2016 vond dé jaarlijkse kunst- en cultuurconferentie Cultuur in Beeld plaats, georganiseerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit jaar stonden de thema’s diversiteit en verbinding centraal. Bekijk hieronder het beeldverslag.