Kunstenaar Kort 23

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • De finalisten van Tekening van het jaar 2016 en Schilderij van het jaar 2016 zijn bekend. De winnaars en volgorde van de top 10 worden op 14 januari bekend gemaakt in het CODA Museum in Apeldoorn tijden de prijsuitreiking en opening van de tentoonstelling. De 10 finalisten van beide wedstijden mogen met 2 werken in het CODA exposeren t/m 26 februari. Deze expositie wordt aangevuld met de 2 publiekswinnaars (zie hieronder). In het nabijgelegen ACEC worden gedurende dezelfde periode nog de kunstwerken van 20 extra genomineerden geëxposeerd.  
  • Ramon Koster is met zijn tekening El Salvador (822 stemmen) de winnaar geworden van de Publieksprijs van Tekening van het jaar 2016. Michaël Marek is met zijn schilderij De Garnalenvisser (1143 stemmen) de winnaar geworden van de Publieksprijs van Schilderij van het jaar 2016.
  • Tijden Luxury Gifts in Kasteel op zaterdag 10 en zondag 11 december tonen maar liefst 20 ontwerpers van sieraden, glas, tassen, hoeden, etc. hun werk in Kasteel Gronsveld in Gronsveld bij Maastricht. Ook antiek en antieke sieraden worden geëxposeerd. Deze beurs is een feest voor vrouwen en voor mannen. Iedereen is van harte welkom.
  • De Grote Kunstshow - 18 december Stadsschouwburg Haarlem: negen kunstwerken uit Frans Hals Museum|De Hallen Haarlem worden tot leven gewekt door o.a. acteurs, kunstenaars en culinair experts terwijl het publiek op het podium in de zaal zit.
  • 153 jaar geleden, op 12 december 1863 werd Edvard Munch geboren. Hier ter nagedachtenis een kunstkreet van deze grootmeester: 'Death is pitch-dark, but colors are light. To be a painter, one must work with rays of light.'
  • De kunstbeurs die 13 jaar lang elke januari is gehouden in de Passenger Terminal Amsterdam onder de naam REALISME gaat verder onder de naam FOR REAL.