Kunstenaar Kort 22

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • De trailer van Loving Vincent ging eerder dit jaar al viral met meer dan 130 miljoen views. Niet gek als je bedenkt dat de film tot stand kwam dankzij de inspanning van maar liefst 115 kunstenaars die speciaal getraind werden om de stijl van Van Gogh te imiteren. Samen maakten zij de film van 93 minuten, bestaande uit 65.000 originele schilderijen. Kijk hier voor meer informatie.
  • Een schilderij van een hooiberg van de Franse schilder Claude Monet heeft woensdag op een veiling bij Christie's in New York een recordbedrag van 81,4 miljoen dollar (ruim 76 miljoen euro) opgeleverd, terwijl de geschatte opbrengst 45 miljoen dollar was. Tot dusverre stond het veilingrecord voor een schilderij van Monet op 80,4 miljoen dollar, bij een veiling van een schilderij in 2008.
  • Een schilderij van Willem de Kooning, dat tien jaar geleden voor een recordbedrag voor de Nederlands-Amerikaanse kunstenaar werd geveild, is dinsdagavond in New York opnieuw voor een recordbedrag geveild. (bron: NRC.nl)
  • De Nederlandse 'rockstar' kunstenaar Joseph Klibansky heeft een eigen merkwinkel geopend in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Klibansky, die een plek in het illustere rijtje van Jeff Koons en Damien Hirst nastreeft, is bekend van zijn grote glimmende beelden. In de etalage van zijn 'brand store' prijkt een typisch werk van hem: twee parende schildpadden met feestmutsen op. (bron: Parool)
  • Veilinghuis Sotheby's maakte maandag bekend dat het beroemde Niña con Collar ofwel het Meisje met de halsketting 22 november onder de hamer gaat. (bron: NU.nl)
  • Heb je de grote Bosch-tentoonstelling gemist of wil je deze nog een keer herbeleven? Ga dan naar de bioscoopfilm De Bijzondere Wereld van Jheronimus Bosch. De film zoomt in op het leven en werk van Bosch en toont zijn kunstwerken tot in de kleinste details. Experts nemen je mee in zijn rijke fantasiewereld. (bron: het Noordbrabants Museum)