Kunstenaar Kort 21

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • De 50 genomineerden van Schilderij van het jaar 2016 en Tekening van het jaar 2016 zijn bekend. Hieruit kiest de vakjury de komende weken de 10 finalisten en de winnaar.
  • De Brabant Art Fair (18 en 19 maart 2017) is een nieuwe kunstbeurs in de Gote Kerk van Breda. Een kunstbeurs met een professionele inrichting, veelzijdige marketing en promotie, originele extra’s en dat alles in een prachtige omgeving. Je kunt je nu aanmelden en meteen aangeven hoe groot je jouw stand wilt hebben en je kunt ook precies aangeven op welke plaats je in de kerk wilt staan. Het aantal deelnameplaatsen is beperkt!
  • Volgend weekend vinden in Ahoy Rotterdam voor de zevende keer de Nationale Kunstdagen plaats (12 en 13 november). 220 kunstenaars, die door het publiek en een jury hoog worden gewaardeerd, tonen daar gezamenlijk ruim 2.000 kunstwerken, variërend van schilderijen tot keramiek en van sieraden tot fotografie. Bijne elke discipline is vertegenwoordigd. Als lezer van Kunstenaar Magazine krijg je 50% korting op je entreekaarten. Gebruik deze link en de kortingscode: kunstenaar11
  • De inschrijvingen voor Art Eindhoven (8 en 9 april) zijn inmiddels ook in volle gang. Het Klokgebouw in Eindhoven waar de beurs plaatsvindt is een oude Philips fabriek die de sfeer van weleer uitstraalt. De industriële en nostalgische omgeving biedt Art Eindhoven een passend decor. Schrijf je hier in.

 

  • Het langverwachte retrospectief van het Stedelijk Museum in Amsterdam over straatfotograaf Ed van der Elsken opent volgend jaar op 4 februari. Het is de grootste tentoonstelling over de fotograaf in 25 jaar. Lees hier meer.
  • Bij een toespraak in New York heeft de Chinese kunstenaar Ai Weiwei gezegd dat kunst politiek getint moet zijn, omdat het anders "geen kunst" betreft.
  • Derde KunstGein Atelierroute in 2017. Het is weer zover! Na het succes van 2013 en 2015 organiseert Stichting KunstGein voor de derde keer op rij zaterdag 10 en zondag 11 juni een Atelierroute. Opnieuw zullen ateliers, huizen en satelliet locaties openstaan voor geïnteresseerden die professionele en amateur-kunstenaars en hun kunstwerken kunnen bezoeken. Op diverse locaties zal de kunst muzikaal worden omlijst. Inmiddels is de inschrijfperiode gestart en kunnen Nieuwegeinse beeldend kunstenaars van alle denkbare genres zich opgeven. Het bestuur streeft naar zo'n zestig deelnemers waaronder schrijvers van proza of poëzie. Als kunst je lief is, houd dan het weekend van 10 en 11 juni vrij zodat je kunt daten met de Kunst in Nieuwegein. Voor meer informatie en inschrijving zie www.kunstgeinatelierroute.nl.