Kunstenaar Kort 19

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • WIN een exemplaar van het KunstDAGboek!
    Het Nederlandse KunstDAGboek is een kalender, een dagboek en een kunstboek ineen. Elke dag van het jaar ruimte voor je afspraak, je idee, recept, dierbare herinnering, je geheim - de schatkist van 365 dagen van je leven. Hoe je Het Nederlandse KunstDAGboek ook gebruikt, wat blijft is de verrassing om te zien wat het kunstwerk van vandaag is. Uiteraard met een toelichting bij dat kunstwerk of de gebeurtenis van die dag. Dwars door de eeuwen van de Nederlandse kunstgeschiedenis heen. Wil je kans maken op 1 van de 3 gratis exemplaren, stuur dan een mail naar info@kunstenaarmagazine.nl en vertel ons waarom dit dagboek echt iets voor jou is.
    Het KunstDAGboek is een uitgave van uitgeverij Waanders & de Kunst. Kijk hier voor meer informatie.

  • Momenteel loopt in het Fries Museum de tentoonstelling Alma-Tadema - de meest succesvolle schilder van de 19e eeuw. Verleidelijke Romeinse vrouwen gesluierd in fijne gewaden tegen dromerige vergezichten, mijmerende geliefden op bijna doorschijnend marmeren bankjes en dames die hun tijd doorbrengen met pootjebaden, vissen voeren en luieren. Maar ook een farao met zijn stervende zoon in zijn armen en een nietsvermoedend feestend gezelschap dat elk moment verstikt gaat worden onder een lawine van rozenblaadjes. Alma-Tadema neemt ons mee naar scenes uit de klassieke oudheid en brengt deze tijd, als eerste, echt tot leven. 
  • Onlangs dook overigens een schilderij van Alma-Tadema op dat tonnen waard bleek te zijn.
  • Een op de twintig Nederlanders heeft last van een depressie, en onder jongeren is dit probleem met één op de vijftien zelfs nog groter. Maar wat maak je nou precies door als je depressief bent? Dat is soms lastig aan vrienden uit te leggen. Verschillende kunstenaars probeerden het gevoel daarom in beeld te vatten.
  • Werk in uitvoering  –  Expositie 'Kom Kijken', tot en met 22 oktober in KunstGein Podium. Schilderijen en sculpturen van Gina Gerritsen. Gedurende de expositie werkt de Nieuwegeinse beeldend kunstenaar Gina Gerritsen aan een nieuw kunstwerk: 'Nieuwegein aan het water'. Gina heeft zich laten inspireren door diverse - aan het water gelegen - locaties in Nieuwegein. Deze locaties worden door haar in delen op doek in beeld gebracht, welke samen uiteindelijk een groot kunstwerk gaan vormen. Aan het einde van de expositie is dit kunstwerk per deel te koop. Meer weten over Gina’s werk? klik op: www.ginagerritsen.nl. Nieuwsgierig geworden? Kom kijken, je bent van harte welkom. Podium is open woe, do, vrij, za 13.00-17.00. Kunstenaar Gina is zelf altijd aanwezig. Voor meer informatie kijk op http://kunstgein.nl/expositie. Je vindt Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis Nieuwegein.