Kunstenaar Kort 17

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • Als lezer van Kunstenaar Magazine kun je met 50% korting naar de Annual Dutch Art Fair 2016. De 6de editie van de Annual Dutch Art Fair vindt plaats op 23, 24 en 25 september 2016 in het World Fashion Centre in Amsterdam. Verdeeld over ruim 3.400m2 presenteren 200 professionele kunstenaars bijna 200 kunstwerken aan duizenden bezoekers. Via deze link koop je toegangskaarten, ook voor de VIP Preview, met 50% korting. Gebruik deze kortingscode: toegang2016 
  • Expositie “Kosmos, engel, mens, dier”. Op zoek naar het verbindende licht. Een expositie waar 6 kunstenaars op zeer eigen wijze hun werk laten zien, dat te maken heeft met het leven. Op een werkelijk grootse locatie in de unieke Grote Kerk te Edam. Kunstenaars die exposeren zijn: Carin Anderson met de menselijke ontwikkelingsweg in het licht geschilderd, Els Botman met het overstralende zonnelicht gefotografeerd, Loes Botman met getekende dieren, Angela Koning met het leven verbeeld, Floris Rosenbrand zoektocht naar het leven in de kunsten, Janneke Rosenbrand schildert het ongrijpbare in kleur, Rick ten Cate vormt lichtende vleugelslag. Expositie van zondag 18 september tot en met zondag 23 oktober. Opening zondag 18 september 15:00 uur. Klik hier voor meer informatie.

 

  • Tot en met 30 september kun je nog mee doen met Schilderij van het jaar 2016 en Tekening van het jaar 2016. Ook jij maakt kans op prachtige prijzen en een expositie. Schrijf je snel in via www.tekeningvanhetjaar.com of www.schilderijvanhetjaar.com.
  • Kunstmatige intelligentie is tot steeds meer in staat, bewijst de nieuwste tentoonstelling Recognition in museum Tate Britain in Londen. Een nieuw programma is in die tentoonstelling elke dag bezig om actuele nieuwsfoto’s te koppelen aan schilderijen uit de eigen collectie van het museum. Dat levert fascinerende combinaties op.
  • Een schilderij dat tientallen jarenlang onopgemerkt aan de muur van een waterschapskantoor in Hoorn hing, blijkt een meesterwerk te zijn. Het gaat om David met het hoofd van Goliath, een doek uit de zeventiende eeuw dat miljoenen waard is. Lees hier verder.
  • Nederland telst steeds meer particuliere musea: zondag 11 september open Museum Voorlinden.
  • In het Noord-Hollands Archief in Haarlem zijn 34 onbekende tekeningen gevonden van Frans Post
  • De dertigste editie van Open Monumentendag staat in het teken van iconen en symbolen. In veel steden zijn in het weekend van 10 en 11 september uiteenlopende gebouwen te bezoeken, die ofwel met dit thema te maken hebben ofwel klassieke monumenten zijn.