Kunstenaar Kort 14

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • Exposities Henny Ferwerda
    Kunstenares Henny Ferwerda heeft de komende maanden twee exposities:
    Aan de Kim van 26 augustus t/m 15 oktober. Locatie: De Overtuin, historische buitenplaats Welgelegen, Molenstraat 6, Warnsveld. Openingstijden: zie website.
    Expositie in de synagoge van Buren, 9 september t/m 18 september. Locatie: Kniphoek 14, Buren (Gld).

  • Adobe heeft in samenwerking met chipmaker Nvidia een olieverfsimulator ontwikkeld. Project Wetbrush moet penseelstreken tot op het niveau van individuele haartjes kunnen recreëren.
  • Een bezoeker van dinercafé Soestdijk heeft afgelopen week een schilderij van prinses Emma gestolen. Het doek is vorige week vrijdag in de drukte ongezien meegenomen uit de zaak. Volgens het Dagblad van het Noorden is het al de tweede keer dat er een doek is ontvreemd. 
  • Vandaag, 29 juli, herdenken we de 126ste sterfdag van Vincent van Gogh. 'Wel, mijn werk, daarvoor riskeer ik mijn leven, en het heeft me de helft van mijn verstand gekost. Maar wat wil je…' De laatste zin uit de onvoltooide brief aan Theo, met de aantekening van Theo: De brief die hij bij zich droeg op 27 juli, die verschrikkelijke dag.' Hier lees je meer over het laatste kunstwerk dat Van Gogh maakte.