Kunstenaar Kort 133

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

  • Zoek je nog iets leuks om je mee bezig te houden tijdens de lockdown? Doe dan mee aan de 'Tussen kunst en quarantaine' wedstrijd van het Stedelijk Museum Breda. Zij dagen je uit om een eigen versie op een bestaand kunstwerk uit de expo Realisten - Meesterwerken uit Museum Arnhem met hen te delen. Resultaten van de vorige oproep vind je hier. Ben je toch al op virtueel bezoek bij het Stedelijk Museum Breda? Wandel dan meteen eens rond in hun online museum

  • Nog tot 14 maart kun je in BOZAR Facing Van Eyck. The Miracle of Detail bezoeken. Dan de hand van een videoprojectie op basis van extreem hoge resolutiebeelden gemaakt door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), kan je navigeren door het volledige geschilderde oeuvre van Jan van Eyck. De bezoeker kan van het ene detail naar het andere hoppen, van de bovenlaag naar de grondlaag, of van het ene schilderij naar het andere. 

Foto: Charella Hulsbosch
  • Museum Flehite heeft mooie stadsgezichten in zijn collectie: de stad Amersfoort door de jaren heen op allerlei manieren verbeeld. Veel stadsgezichten zijn gemaakt in de buitenlucht op bekende plekken in Amersfoort. Maar hoe ziet Amersfoort eruit vanuit jouw eigen raam? Dát weten niet veel mensen. Grijp nu de kans om eens écht goed naar buiten te kijken en doe mee aan een leuke Amersfoortse stadsactie. Museum Flehite daagt alle Amersfoorters uit om hun uitzicht vast te leggen in een kunstwerk. Alle inzendingen zullen te zien zijn op de website van het museum. Bovendien wordt een selectie van de inzendingen binnenkort tentoongesteld in het museum zelf. Je mag het uitzicht uit je raam tekenen, fotograferen, schilderen, drukken, plakken, boetseren, knippen, borduren, etc. Kortom: welke techniek ook maar bij je past. De enige voorwaarde is dat je het raam, van waaruit je kijkt, ook weergeeft, zodat er een binnen-buitenrelatie ontstaat. Meer informatie over de voorwaarden van de wedstrijd vind je hier. Meedoen kan tot 7 april. 

Hans Withoos, Windows to Paradise, 2019
  • Zodra de deuren weer open mogen is in het Fries Museum een grote tentoonstelling over borduren in de mode te zien. Haute Bordure toont kleding en accessoires die in Nederland zijn gemaakt of gedragen vanaf de 17de eeuw tot nu. Rondom de tentoonstelling is een uitgebreid activiteitenprogramma ontwikkeld. Het Fries Museum biedt borduurliefhebbers de unieke kans om zich uitgebreid te verdiepen in verschillende methodes en technieken. Met vier verschillende workshops, twee exclusieve lezingen en zes uitgebreide masterclasses is er volop keuze voor de borduurliefhebber. En iedereen, van expert tot beginner, kan meedoen.