Kunstenaar Kort 131

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

  • Sta jij al op Allekunstdocenten.nl? Al meer dan 300 kunstenaars laten op Allekunstdocenten.nl zien dat ze workshops, cursussen en/ of masterclasses verzorgen. Ook jij kunt daarbij staan en je kunt precies aangeven wat je aanbiedt. Je kunt kiezen tussen een gratis basisvermelding en een uitgebreide, betaalde vermelding. Ga daarom nu meteen naar Allekunstdocenten.nl en vul je gegevens in, zodat iedereen die een cursus, workshop of masterclass zoekt, jou op Allekunstdocenten vindt. Het aanmelden gaat heel makkelijk en snel.

  • Het Utrechtsmuseum is in 2021 honderd jaar gevestigd in het oude Agnietenklooster. Het museum hoopt in dit jubileumjaar de mooiste tentoonstellingen te laten zien, zodra de coronamaatregelen - hopelijk na 9 februari - het weer toelaten. Op 13 februari hoopt het museum open te gaan met de tentoonstelling Voices of Fashion. De expo onderzoekt de witte blik waarmee decennialang mode is gepresenteerd, gedragen en verzameld.

  • Tijdens het afgelopen Amsterdam Art Gallery Weekend startte in Capital C voor de eerste keer een KunstKoop-tentoonstelling in samenwerking met het Mondriaan Fonds. Een bijzonder veelzijdig aanbod van kunstwerken die voor maximaal 100 euro per maand (in totaal 3600 euro) te koop zijn met de KunstKoop-regeling van het Mondriaan Fonds. De werken zijn geselecteerd door curator Ellis Kat bij galeries die deelnemen aan zowel Amsterdam Art als de KunstKoop. De tentoonstelling is reeds afgelopen, maar de geselecteerde werken zijn nog online te bekijken. Neem contact op met de betreffende galerie voor meer informatie - zij bieden ook nog veel meer kunstwerken aan die met de KunstKoop-regeling te koop zijn.  Via de KunstKoop hoef je als koper een werk niet in één keer te betalen, maar word je wel in één klap kunstverzamelaar. Je betaalt in maandelijkse termijnen, zonder extra kosten. Goed om te weten: als je kunst koopt in deze tentoonstelling steun je kunstenaars uit Nederland die daardoor weer nieuwe projecten kunnen realiseren.

  • Een tentoonstelling om naar uit te kijken is Frida Kahlo & Diego Rivera die vanaf 28 mei opent in Cobra Museum voor Moderne Kunst. Met deze tentoonstelling is voor het eerst in Nederland een bijzondere privécollectie met topwerken van de Mexicaanse modernisten te zien. De kern van de tentoonstelling bestaat uit achttien iconische schilderijen van Frida Kahlo, waaronder enkele van haar beroemdste zelfportretten. Een dertigtal sleutelwerken van haar man Diego Rivera en Mexicaanse tijdgenoten, zoals Lola Álvarez Bravo, María Izquierdo, David Alfaro Siqueiros en Rufino Tamayo illustreren de periode van artistieke vindingrijkheid in Mexico. 
  • Het Kröller Müller Museum zal dit voorjaar (vanaf 20 maart) zijn futuristische collectie in de kijker zetten. In De futuristische collectie zie je werken van onder anderen Giacomo Balla, Umberto Boccioni, Gino Severini, Alexander Bogomazov en Vilmos Huszár. In de jaren zeventig, maar vooral de laatste jaren, heeft het museum verschillende futuristische werken verworven.