Kunstenaar Kort 125

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

  • Museum MORE zal in het najaar van 2020 als eerste museum ter wereld een solotentoonstelling wijden aan de nog steeds immens populaire schildercoach en culticoon Bob Ross. Miljoenen mensen hebben vanaf 1983 zijn tv-serie The Joy of Painting gezien waarin Bob telkens binnen 30 hypnotiserende minuten een landschap neerzette. De expositie in Museum MORE wordt samengesteld in samenwerking met Bob Ross Inc en zal ongeveer 40 highlights uit Bobs tv-oeuvre tonen.

  • Not tot 10 januari 2021 presenteert het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard een spectaculaire expositie over de kunstenaar Alphonse Mucha. Voor het eerst in ruim 15 jaar is een groot overzicht van het werk van deze onbetwiste meester van de Art Nouveau weer in Nederland te zien.

  • Tussen 24 oktober 2020 en 6 december beleef je het Frans Hals Museum eenmalig in een unieke herfsttooi. Museum in Bloei is al dertig jaar lang niet meer weg te denken uit het Frans Hals Museum. In 1989 startte een enthousiaste groep vrijwilligers van de Vrienden met het maken van weelderige en bijzondere boeketten in de museumzalen. Het bleek een groot succes en is dat nu al meer dan dertig jaar.

  • Op 31 oktober opent in Museum Hilversum de tentoonstelling ‘Circle of Life’ met werk van de Belgische fotograaf Lieve Blancquaert. In de expo komen de drie grote levensverhalen - geboorte, liefde en dood - op een persoonlijke en multimediale manier samen. Lieve Blancquaert reisde tien jaar lang over de wereld om de verhalen vast te leggen. Na Gent is de tentoonstelling op tournee, met de primeur voor Hilversum. De expositie is van 31 oktober tot en met 3 januari te bezoeken.

  • In Zweden is Anders Zorn een superster, maar in de rest van Europa is hij grotendeels aan de aandacht ontsnapt. Dit najaar brengt Kunstmuseum Den Haag 150 schilderijen, aquarellen en etsen samen in zijn eerste Nederlandse overzicht in samenwerking met het Nationalmuseum in Stockholm en het Zorn museum in Mora.

  • In 2020 viert de Munsterkerk in Roermond haar 800-jarig bestaan. Het Cuypershuis organiseert daarom de tentoonstelling ‘800 jaar Munsterkerk’. De expositie ‘800 jaar Munsterkerk’ vertelt over de bouwgeschiedenis van de kerk, aan de hand van bouwfragmenten, schetsen en originele objecten, een reconstructie van het hoogaltaar en de maquette van de Munsterkerk.