Kunstenaar Kort 123

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

  • Vorig weekend kon je het depot bezoeken van Boijmans Van Beuningen tijdens de Zilveren Opening. Nu is het depot weer gesloten en start het museum met de verhuizing van de meer dan 151.000 kunstwerken en de inrichting van het depot. In het najaar van 2021 opent het museum officieel de deuren van het eerste publiek toegankelijke kunstdepot in de wereld. In de video kom je te weten wat je er allemaal kunt zien. 

  • Maarten Welbergen toont in Oud-Rijswijk zijn 'Aquarellen uit de buitenlucht'. Hierover schrijft hij zelf: 'Tijdens de warme maanden verblijf ik elk jaar in het oosten van Europa. Ik heb dan mijn vierkante atelier verruilt voor de enorm ruime werkplaats van de natuur. Trekkend door Bohemen, Moravië en nog verder zuidelijk schilder ik dan mijn waterverven. Wat mij voor ogen komt neem ik als onderwerp voor mijn aquarellen, waardoor ik telkens andere voorstellingen tevoorschijn schilder. Wat mij uitdaagt zijn de grillige schaduwen en de overweldigende natuur waar ik al aquarellerend langzaam in op ga. Ik wil u graag laten deelnemen in deze beleving door middel van mijn werken hier in galerie Arti-shock.' Meer informatie vind je op https://arti-shock-rijswijk.nl/.

Maarten Welbergen
  • In 2019 organiseerde KOLAJ Magazine voor de tweede keer #worldcollageday. Hét perfecte moment om de grenzeloze diversiteit en schoonheid van wereldwijde analoge collagekunst in kaart te brengen, en te bundelen in een unieke Wereld Collage Atlas. Enkele originele antieke 'Patria' wereldatlassen werden als startpunt gebruikt. 183 Kunstenaars uit 37 landen namen deel. Dit resulteerde in 360 analoge collages, het aantal pagina`s van de originele, in 1939 in België gedrukte, atlas. Deze collages werden voor het eerst tentoongesteld in de Verbeke Foundation te Kemzeke in België. De atlas gaat verder over de hele wereld als reizende tentoonstelling en is van 4 oktober tot en met 1 november te zien bij Stichting Kunstwerkt in Schiedam

Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk, foto: Floor Knaapen
  • In het Textiel Museum opende de tentoonstelling ‘Gedachtespinsels’. In deze expositie neemt ontwerper Kiki van Eijk je op een poëtische wijze mee in haar werk en werkwijze. Met onder meer een immense kijkdoos, subtiele lichtprojecties en intrigerende soundscapes wakkert ze de verbeelding aan en daagt ze je uit om haar ontwerpen spelenderwijs te ontdekken.

  • Misschien kun je je bezoek aan het TextielMuseum combineren met een workshop. Iedere eerste en derde zondag van de maand organiseert het museum namelijk inspirerende workshops rondom de lopende tentoonstelling. Tijdens zo’n workshop doe je in een middag ervaring op met uiteenlopende textieltechnieken onder begeleiding van een museumdocenten. De workshops zijn geschikt voor iedereen ouder dan 16 jaar, je hoeft dus geen voorafgaande kennis te hebben over textiel. Alle komende workshops vind je hier