Kunstenaar Kort 120

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

  • Heb je altijd al eens willen zien hoe een schilderij, beeldhouwwerk of ander soort kunstwerk wordt gemaakt? Bezoek dan één of meerdere ateliers tijdens het Landelijk Atelierweekend op 5 en 6 september! Tijdens dit weekend ontmoet je schilders, beeldhouwers, fotografen, textiel kunstenaars, glasblazers en nog veel meer beeldende kunstenaars in hun eigen atelier. Ook is hun werk te koop en worden veel extra activiteiten georganiseerd zoals demonstraties en workshops. Meer dan 150 ateliers in heel Nederland doen mee. Kijk op de website voor alle locaties en actuele openingstijden.
    Ben je zelf (beroeps)kunstenaar met een atelier? Doe dan mee en stel tijdens het Landelijk Atelierweekend ook je deuren open voor nieuw publiek! Zo laat je geïnteresseerden kennis maken met je werk, kun je nieuwe contacten leggen, afspraken maken en werk verkopen. De zomer-editie van 2020 is op 5-6 september en de winter-editie is op 14-15 november. Inschrijven doe je hier

 

  • In het schilderij 'Tuin der Lusten' (1480-1490) van Hiëronymus Bosch is veel te zien. Ook een bips met een muziekfragment op. Hoe zou dat muziekfragment klinken? Beluister het hier.

  • Op 7 mei 2020 kreeg het Antwerpse Rubenshuis, de woning van Barok schilder Pieter Paul Rubens, de internationale Europa Nostra Award voor de restauratie van portiek en tuinpaviljoen. Op de prachtige drone-opnames in de video hieronder kun je met eigen ogen bekijken waarom het museum de prijs terecht heeft gewonnen. Tegelijk is de video ook een oproep om ook op het museum te stemmen zodat ze de publieksprijs kunnen winnen. 

  • De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst Groningen nodigt je uit voor de eindexamen expositie 2020. De tentoonstelling loopt van 6 september tot en met 18 oktober in Kunstlievend Genootschap Pictura. 

  • Kunsthal Light in Rotterdam  creëert kansen voor talentvolle kunstenaars. De spotlight is gericht op ‘modern muralists’, urban-, en striptekenaars, conceptuele kunst en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage een site-specific werk te maken en met publiek in gesprek te gaan. Dit najaar is kunstenaar Thomas Trum (1989) aan de beurt. Hij zoekt altijd naar onconventionele manieren van werken. Voor Kunsthal Light #23 bouwt hij een geavanceerde wegbelijningsmachine om tot schildersgereedschap. Vanaf maandag 7 september neemt Trum een week lang zijn intrek in de ‘etalage’ van de Kunsthal. In de langgerekte, smalle ruimte spuit hij — laag voor laag — overlappende kleurvlakken op de twintig meter brede wand. Info 010-4400301, www.kunsthal.nl, openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur

Thomas Trum Speedbumbseriepaintings 1.3, 2018 100 x 70 cm Collectie: Akzo Nobel Art Foundation