Kunstenaar Kort 12

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • Klein insecten boek: Loes Botman weet als geen ander het karakter van de dieren te laten spreken in haar prachtige tekeningen. Dat is ongetwijfeld een van de redenen dat haar boeken zo graag gelezen worden. Zelfs de insecten komen prachtig tot leven in een natuurlijke achtergrond. Zo mooi heb je de insecten nog nooit gezien. Te bestellen via www.loesbotman.nl.
  • 'Het lijden van Vincent van Gogh wordt overgewaardeerd': lezing Vincent van Gogh door Cornel Bierens
. Dinsdag 5 juli 19.30-21.30 uur incl. 20 min. pauze in KunstGein Podium.Inschrijving tot 1 juli via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezing Van Gogh. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 8,50 incl. koffie/thee. Stadspas geldig.
  • Het allerkleinste portret van Rembrandt van Rijn is tot en met 5 januari 2017 voor het eerst te zien in Nederland. Het kunstwerk is een van de kleinsten ter wereld. Het portret van slechts 3 x 4 mm is opgenomen in het Guinness Book of World Records en maakt nu deel uit van een expositie in Stedelijk Museum Zwolle waarin in totaal 14 microminiaturen van Mykola Syadristy zijn tentoongesteld. Om de kunstwerken goed te kunnen zien, zijn ze in een speciale vitrine met een sterk vergrotende loep geplaatst.
  • Zoals Stichting Kunstweek jaarlijks de top 100 van Nederlandse kunstverzamelaars publiceert, publiceert The ArtNet News de top 100 kunstverzamelaars van de wereld. De nieuwe opsomming laat grote veranderingen zien ten opzichte van de vorige lijst. Zie deel 1 en deel 2.
  • Omdat de zittingstermijn van de huidige voorzitter (Joop Daalmeijer) op 15 november aanstaande afloopt, is er een vacature voor de functie van voorzitter van de Raad voor Cultuur. De raad bestaat uit acht leden, inclusief de voorzitter. Belangstellenden kunnen tot 3 juli een mail met hun c.v. sturen naar de secretaris van de benoemingscommissie: j.c.eringa@minocw.nl.
  • ​'Het private museum heeft de toekomst. Ze hebben een eenduidiger signatuur, minder personeel en dus minder bureaucratie. Bij het Rijksmuseum werken 700 mensen, bij Museum Voorlinde nog geen 100. Je kunt sneller handelen,' aldus Wim Pijbes die deze maand als algemeen directeur bij het nog te openen museum van Joop van Caldenborgh begint.