Kunstenaar Kort 118

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

  • Op vakantie in eigen stad (Breda)? Kom naar Stedelijk Museum Breda en begin er jouw avontuur. Na afloop kun je met de Zwerfkaart in de hand naar verschillende plekken in de stad waar iets te ontdekken valt. Ken jij bijvoorbeeld het verhaal achter de twee gouden leeuwtjes die in een lantaarnpaal in de Wilhelminastraat in Breda hangen? De Zwerfkaart is ook online verkrijgbaar, je kunt 'm downloaden via deze link
  • Rembrandt is het thema van een nieuwe dubbelexpositie met schilderijen van de noordelijke realisten. 'Rembrandt, op gepaste afstand' is op twee locaties te zien: in Galerie Autrevue in De Knipe en in hotel Tjaarda in Oranjewoud. Er zijn werken te zien van Henk Helmantel (Kunstenaar van het jaar 2008), Rein Pol, de laureaten van de Prix de Norvège, (prijswinnaars van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst) en van Gabriëlle Westra, finalist van Rembrandt Leeft 2019. Naast schilderijen zijn er ook beelden en andere kunstobjecten. 'Rembrandt, op gepaste afstand' is te zien tot 13 september. Foto: Ronnie Porte

  • Vive la Veluwe! Ontdek al fietsend en lopend de pracht van de natuur in hartje Gelderland. Een fotogeniek landschap, verzamelopdrachten voor het hele gezin, fijne cafés met dat welverdiende stuk appeltaart en unieke tentoonstellingen over flora en fauna? Tour de Forêt heeft het allemaal. Tijdens de tour ontdek je highlights op de Veluwe - van Radio Kootwijk, de Asselse Heide, de zandverstuiving bij Klein Dabbelo tot pittoresk Hoenderloo - en kijk en fotografeer je als een kunstenaar aan de hand van tips & tricks over schaduwen en structuren.

  • Street Art maakt van de stad een groot openlucht museum! Tijd voor (h)erkenning. Dus tijd voor een verkiezing Street Art of the Year 2020. De jury bestaat uit Street Art experts uit binnen- en buitenland. Upload nu, maar in ieder geval voor 31 oktober je werk op www.streetartoftheyear.com.

  • Met gevoel voor humor en absurditeit ontleedt Kati Heck (1979, Düsseldorf) de wereld om zich heen en herschept een geheel eigen universum. Wie probeert een duidelijk verhaal te ontdekken in haar raadselachtig schilderijen, sculpturen, films en collages komt bedrogen uit. Heck biedt geen houvast maar stuurt aan op de verbeeldingskracht. Hauruck d’Orange in GEM is haar eerste grote museale solotentoonstelling in Nederland.

  • Maak je eigen mondkapje! Deze zomer verandert de Lichthal van het Tropenmuseum in een maak_plaats voor mondkapjes. Schuif dagelijks aan en geef een eigen twist aan het meest besproken accessoire van nu. (Mode)ontwerpers Karim Adduchi, Yamuna Forzani, Samira Boon, Bas Kosters, Lisa Konno en Sophia Bentoh helpen je. Elke week neemt een van hen de maak_plaats over en geven ze twee masterclasses.