Kunstenaar Kort 117

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

  • Snapshot of the Year 2020 is een nieuwe internationale wedstrijd voor fotografie. Je kunt deelnemen met zoveel foto's als je wilt en ook met series (van minimaal 5 foto's). Ook kun je je foto opgeven voor een Snapshot of the Year expositie in 2021. Kijk op de website voor meer informatie: www.snapshotoftheyear.com.
  • Eerbetoon aan inheemse veerkracht en creativiteit FIRST AMERICANS, een expo waar de ervaringen, veerkracht en creativiteit van de inheemse bevolking van Noord Amerika centraal staan. Een mix van hedendaagse kunst, fotografie, fashion van inheemse kunstenaars en de historische museumcollectie, zoals kleding, tekeningen, wapens, sieraden, keramiek, fotografie en gebruiksvoorwerpen.
  • Amsterdam bierstad. Dat geldt al sinds de 14e eeuw toen de stad samen met Medemblik werd aangewezen als enige invoerhavens voor bier uit Duitsland. Later werd de huidige wereldmarktleider Heineken hier opgericht. En vandaag de dag telt Amsterdam meer dan 45 brouwerijen, waarmee de stad veruit de meeste brouwers van Nederland telt.

  • Museum Kranenburgh laat je deze zomer en dit najaar helemaal op adem komen met een spannende presentatie van schilderijen uit de eigen collectie. Deze selectie werken viert het fenomeen lucht, tevens het centrale thema in de tentoonstelling Lucht verderop in het museum.

  • De Papier Biënnale 2020 heeft als belangrijk en actueel thema Thuis. In onze geglobaliseerde wereld is het niet meer vanzelfsprekend dat je blijft waar je geboren bent. Meer dan ooit trekt men om welke reden dan ook de wereld in. Maar voor iedereen geldt dat zij een veilig Thuis willen. Het is een universeel begrip met vele betekenissen en invullingen.

  • T/m 1 november 2020 - Claudy Jongstra, Kunstenaar van het jaar 2019, maakt deze zomer de vitaliteit en de natuurlijke energie zichtbaar van kruiden en planten. Onder de noemer ‘Inner Vitality’ ontwikkelde ze voor Rijksmuseum Twenthe een nieuwe tuin en een betoverende ruimtelijke installatie van meer dan 400 m2.