Kunstenaar Kort 110

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

Bloemen op doek

 • Pieter Florentius Nicolaas Jacobus 'Floris' Arntzenius (1864-1925) hoorde tot de jonge garde Haagse school kunstenaars. Hij schilderde portretten, landschappen, stillevens en stadsgezichten van Den Haag. Arntzenius studeerde aan de Rijksacademie van Amsterdam en Antwerpen. Na een korte reis naar Amerika werkt hij twee jaar in een atelier in Amsterdam. In 1892 vestigt hij zich permanent in Den Haag.

Corona coulance en steunregelingen

 • De Covid-19 pandemie vraagt om ingrijpende maatregelen. Culturele organisaties en zelfstandigen zitten hierdoor in zwaar weer. Hier verzamelde Kunstloc Brabant welke coulance- en steunregelingen er voor hen beschikbaar komen bij overheden en fondsen. 

 

 • In de hal van het Fries Museum wordt gewerkt aan een megakunstwerk, dat later dit jaar in Museum De Lakenhal in Leiden te zien is. Het wordt een werk van wol en vilt en is ruim 250 vierkante meter groot. In de nieuwe vleugel van Museum De Lakenhal krijgt de bekende textielkunstenaar Claudy Jongstra (Kunstenaar van het jaar 2019) dit najaar een solotentoonstelling. Ze toont bestaand werk, maar presenteert hier ook het grootste kunstwerk uit haar carrière. Het werk heet ’Nine’ en moet in haar eigen woorden ’ruim 250 vierkante meter zinnelijke beeldervaring’ bieden aan de museumbezoekers. (Bron.) © Foto: David Vroom.

 • In de nacht van zondag 29 op maandag 30 maart 2020 is een schilderij gestolen uit museum Singer Laren. Het gaat om 'Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar' (1884) van Vincent van Gogh. Het schilderij is onderdeel van de tentoonstelling 'Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan' in Singer Laren en is een bruikleen van het Groninger Museum.

Aanbieding 2-jarig abonnement

 • MOOIE SCHORT EN BOEKJE KLEUR CADEAU
  Kunstenaar Magazine is het enige digitale tijdschrift voor kunstenaars in Nederland. Elke twee weken ontvang je instructieve video's en inspirerende artikelen, speciaal voor jou als kunstenaar. Bovendien heb je toegang tot een archief van honderden artikelen en video's.

  LEUKE ACTIE
  Samen met Royal Talens heeft Kunstenaar Magazine nu een speciale actie. De eerste 25 kunstenaars die nu een abonnement nemen voor twee jaar* krijg een prachtige Talens schilderschort en het boekje Kleur cadeau.
  Gebruik bij je inschrijving de code TALENS20.

  * Op is op! Een tweejarig abonnement telt 52 nummers van Kunstenaar Magazine inclusief toegang tot het archief en kost slechts € 28,90.