Kunstenaar Kort 105

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

Bloemen op doek

  • Pierre-Auguste Renoir groeide op in Parijs aIs de zoon van een kleermaker met een groot gezin. Al op zijn twaalfde werkte Renoir als leerling-schilder en decoreerde hij porselein in rococo-stijl. Hij vond zijn weg in het Parijse kunstenaarsmilieu en raakte bevriend met onder andere Claude Monet, Alfred Sisley en Frederic Bazille. Hij nam regelmatig deel aan tentoonstellingen. In de jaren 1870 werkte Renoir in Argenteuil en Parijs. In 1886 werden 32 van zijn werken tentoongesteld in New York, het betekende de doorbraak van het impressionisme op de Amerikaanse markt.
  • Art Rotterdam 2020, een week (6-9 februari) waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen. Foto: Almichael Fraay.

WEDSTRIJD 100 jaar Jan Mankes

  • In 2020 is het 100 jaar geleden dat de kunstschilder Jan Mankes is overleden in Eerbeek. Om zijn leven en werk te herdenken organiseert Stichting 100 jaar Jan Mankes  een expositie in Huis te Eerbeek, een wedstrijd met expositie, lezingen, workshops, een basisschoolprogramma en een wandeling. Ondersteund door twee boekuitgaven met werk van Jan Mankes en teksten van bekende Nederlanders. Wil je als eerste bericht over de wedstrijd 100 jaar Jan Mankes, stuur dan een mail naar info@wedstrijdjanmankes.nl.
  • NAARDEN the Art fair (voorheen Kunst & Antiek Weekend) biedt (nog t/m 26 januari) een breed aanbod van hoge kwaliteit. Toonaangevende internationale galeries en kunsthandelaars presenteren op een historische locatie hun nieuwste collecties hedendaagse-, moderne- & oude kunst.

World Art Week

  • De wereldwijde World Art Week zet kunst in de schijnwerpers. Op een extreme schaal. Met name voor kunstenaars. Als je een activiteit organiseert of een aanbod of actie hebt tijdens de World Art Week, zorgt de World Art Week voor publiciteit. Op de website www.worldartweek.com en in de nieuwsbrieven. Je kunt meedoen met de meest actieve wereldwijde kunststroming. De World Art Week deelt met de wereld de activiteiten, aanbiedingen, evenementen, etc. die je tijdens de World Art Week organiseert. Samen creëren we het grootste kunstevenement ooit. Registreer nu je deelname. Dan maak je deel uit van de World Art Week. En je profiteert ervan.

  • In een handgeschreven brief aan de Italiaanse lokale krant Libertà hebben twee 66-jarige mannen toegegeven dat zij achter de mysterieuze zaak zitten van het gestolen én teruggegeven schilderij van Gustav Klimt. "Wij zijn de auteurs van de diefstal van Portret van een dame, geschilderd door Klimt", schreven de twee mannen aan de Italiaanse krant. "We hebben ervoor gezorgd dat het schilderij terugkeerde naar Piacenza, een geschenk voor onze stad." (Bron.)