Kunstenaar Kort 100

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

Bloemen op doek

  • Van Gogh schilderde dit stilleven in de inrichting in Saint-Rémy. Het schilderij was voor hem in de eerste plaats een kleurstudie. Hij zocht naar een krachtig kleurcontrast. Door de paarse bloemen tegen een gele achtergrond te zetten, kwamen de decoratieve vormen extra fel uit. Oorspronkelijk waren de irissen paars. Door verbleking van een rood pigment zijn de bloemen inmiddels blauw geworden. Van Gogh schilderde het boeket twee keer. In het andere stilleven streefde hij juist naar een contrast van paars en roze tegenover groen.

  • Geniet van de mogelijkheid om professionele Europese kunstenaars en galeries uit meer dan 20 verschillende landen te ontmoeten en werken rechtstreeks van hen te kopen. 
    U vindt er objecten in brons, steen, keramiek en glas, schilderijen, tekeningen, grafiek, textiele vormgeving en fotografie. Info en tickets op: www.europartfair.com. Gebruik de kortingscode KK19 en ontvang 50% korting op je tickets. Locatie: Gashouder, Westergas

FEEST!

  • Wie jarig is trakteert! Stuur ons een felicitatie via info@kunstenaarmagazine.nl en de origineelste krijgen allemaal een leuke attentie toegestuurd.
  • Uit acht finalisten is Saskia Boelsums als Kunstenaar van het jaar 2020 gekozen. Op de tweede plaats eindigt Barbara Nanning, gevolgd door Claudy Jongstra en Erwin Olaf. Op de vijfde t/m achtste plaats eindigen respectievelijk Theo Jansen, Iris van Herpen, Daan Roosegaarde en Klaas Gubbels. Deze acht kunstenaars voeren ook de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars aan, de lijst waarin jaarlijks de honderd meest gewaardeerde Nederlandse beeldend kunstenaars zijn opgenomen.

  • Komend weekend vindt op 16 en 17 november het Landelijk Atelierweekend plaats. Honderden beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, voor een uniek kijkje achter de schermen. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties. Bijna alle disciplines zijn vertegenwoordigd: schilders, beeldhouwers, keramisten, glasblazers, installatie bouwers, fotografen, textiel kunstenaars en nog veel meer!
  • Vandaag en dit weekend kun je nog naar het Textiel Plus Festival 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch voor meer dan honderd stands met de mooiste materialen om te breien, haken, quilten, vilten, naaien, borduren, spinnen of weven. Uiteraard maken wij ook de winnaar van de Textiel Plus Wedstrijd bekend én is er de mogelijkheid om te stemmen op jouw favoriet voor de publieksprijs. Gewoon komen dus!