Kunstenaar Kort 10

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

WIN EEN BOEK

  • Heel Nederland de Lucht in. Een eerbetoon aan de vogel in de kunst. 3 maanden, 6 locaties: een uniek gebeuren. In de voorzomer van 2016, het hoogseizoen voor vogels, zal de ware vogelaar zijn hart kunnen ophalen. Als eerbetoon aan de vogel presenteren ruim 100 ‘vogelkunstenaars’ van naam hun door vogels geïnspireerde werken. 6 exposities, van Appingedam tot Middelburg via Nieuw Amsterdam, Schokland en Rotterdam. Het prachtige Slot Zeist is het middelpunt van dit unieke gebeuren. Nog nooit stond de vogel zo in de kijker. In schilderijen, grafiek, aquarellen en pastel, en in beelden van brons, steen en hout. Eenmaal besmet met het vogelvirus raak je als kunstenaar én als kunstliefhebber nooit meer uitgevogeld.
     
  • Taco Dibbits is de nieuwe directeur van het Rijksmuseum. Hij volgt op 15 juli Wim Pijbes op, die in maart zijn vertrek aankondigde.
  • Tot en met 9 juli is er opnieuw een breed scala aan kunst zoals schilderen, beeldhouwen en keramiek te zien in Kunstgein Podium.