Kunstenaar Kort 1

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stijl. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • Sumi-e winter Workshops: sumi-e schilderen op 7 en 21 februari. Sumi-e is een Japanse schilder stijl waarbij het gaat om het schilderenmet ‘krachtige’ en ‘karaktervolle’ penseelstreken. Klik hier voor meer informatie.

  • Uit een rapport van de SER blijkt dat de kunstenaar door bezuinigingen weer voor een hongerloon werkt.
  • Van 29 januari tot en met 20 maart 2016 wijdt Museum Jan van der Togt een tentoonstelling aan het werk van Herman Brood, die dit jaar 70 zou worden. Deze exclusieve expositie toont schilderijen en tekeningen uit een aantal privécollecties, waaronder van de familie Brood.​
  • Stichting Niemeijer Fonds en het Van Abbemuseum organiseren dit jaar de derde editie van de Theodora Niemeijer prijs, een stimuleringsprijs voor beginnende, vrouwelijke beeldende kunstenaars. De prijs ter waarde van €10.000,- wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt. De inzendtermijn voor de projectvoorstellen is tot en met 1 mei 2016.
  • Chemie- en verfconcern AkzoNobel opent een publiek toegankelijke expositieruimte aan de Zuidas in Amsterdam. Hier is een deel van de omvangrijke kunstcollectie te zien. De ‘AkzoNobel Art Space’ bevindt zich in het nieuwe hoofdkantoor aan de Beethovenstraat. De kunstruimte is ongeveer 1300 vierkante meter groot. De AkzoNobel Art Foundation, opgericht in 1996, beheert een internationale collectie hedendaagse kunst van zowel jonge talenten als gevestigde kunstenaars. De verzameling bestaat onder meer uit schilderijen, sculpturen, foto’s, werken op papier, installaties en grafiek van kunstenaars als Aernout Mik en Berend Strik.